Madrid: Novakova 29. Masters titula!!!

Novakov teror se nastavlja! Madrid je u džepu, Nadal mu gleda u leđa! To je srpskom teniseru bio drugi trijumf u španskoj prestonici gde ga domaća publika već godinama dočekuje na nož i to ne samo jer uglavnom navija za Rafaela Nadala! Novak Đoković savladao je Endija Marija sa 6:2, 3:6, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Madridu.

Tenis 08.05.2016 | 20:58
Madrid: Novakova 29. Masters titula!!!

Gde ga vidi, tu ga gazi! Nekad lakše, nekad teže, ali Novak Đoković nabio je ozbiljne komplekse Endiju Mariju i to je problem kojeg se Britanac nikad neće rešiti. Večeras je u na turnisu masters serije u Madridu Mari dao sve od sebe, ali je Đoković slavio sa 2:1 - 6:2, 3:6, 6:3.

To je srpsko teniseru bio drugi trijumf u španskoj prestonici gde ga domaća publika već godinama dočekuje na nož i to ne samo jer uglavnom navija za Rafaela Nadala.

A upravo je Nadala večerašnjim trijumfom pretekao Đoković. Ovo je Srbinu bila 29. titula na mastersima i sada ima jedan više od najboljeg španskog tenisera.

I večeras se još jednom pokazalo da je psihologija slabija strana Mariju, pogotovo u duelima sa prijateljem iz dečačkih dana i prvi reketom sveta.

Možda više od svega, Đokoviću će večerašnji trijumf značiti kao sjajna priprema za pohod na prvu titulu na Rolan Garosu u karijeri.

Večeras je posle prvog seta u kojem je Đoković bio dominantan, delovalo da će proraditi metla u nastavku duela, ali se Mari ipak probudio.

Pružio je britanski teniser u drugom setu odličnu igru, stigao do izjednačenja, ali ispostavilo se da nije mogao više od toga.

Uspeo je da namuči Đokovića u poslednjem gemu trećeg seta, trajalo je to skoro 13 minuta, ali je srpski teniser iskoristio drugu meč loptu.

Đoković sada ima 29 titula iz Masters serije, jednu više od Rafaela Nadala, pa je ponovo prvi na večnoj listi.

Novak je tako osvojio 64. titulu u karijeri, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom i Bjernom Borgom.

To je peti Novakov trofej ove sezone, posle Dohe, Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija. Đoković je drugi put slavio u Madridu, prvi put od 2011. godine, a sada ga čeka turnir u Rimu.

Izvor: B92/Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar