ХОЛ: Какав крај сезоне - кикс Ајакса, титула ПСВ-у!

ЧУДО У ХОЛАНДИЈИ! Амстердам плаче, Ајндховен му се смеје - Ајакс изгубио титулу у последњем колу! Овако нешто дешава се једном у 10 година....барем! Фудбалери ПСВ Ајндховена освојили су титулу шампиона Холандије, 23. у историји, пошто су у последњем колу као гости савладали Цволе 3:1.

Фудбал 08.05.2016 | 22:40
ХОЛ: Какав крај сезоне - кикс Ајакса, титула ПСВ-у!

Чудо се догодило! Једно од оних која се дешавају једном у десет година! Већ виђени шампион Ајакс, најтрофејнији клуб Холандије, прокоцкао је титулу у последњем колу у дуелу са тимом коме овај дуел апсолутно ништа није значио?! ПСВ је одбранио круну, а навијачима клуба из Ајндховена малени Де Графшап постаће други најомиљенији тим, у то нема никакве сумње.

Ајакс и ПСВ ушли су у послесње коло с једнаким бројем бодова (81), с тим што су Копљаници били у великој предности због много боље, недостижне гол разлике која је требало да одлучи у случају да обе екипе добију. И можда су сви у Ајндховену предали, отишли су на гостовање Цволеу да одраде посао, али тако нису мислили у Де Графшапу. Одиграли су плаво-бели храбро, спортски, поштено и решили питање првака.

Водили су гости из Амстедама поготком Јунеса од 16. минута, водио је и ПСВ упротив Цволе са 2:0. Све је ишло онако како се предвиђало, очекивало, али онда је Сметс почетком другог полувремена погодио мрежу Копљаника и почела је невиђена драма. У међувремену на кратко се закувало и у Цволеу, пошто је Буј лепим голом смањио на 1:2, али већ у наредном нападу Де Јонг својим другим голом решава питање победника.

Све очи од тог момента биле су упрте ка стадиону Вијберг. Де Бур у панци убацује двојицу нападача, али узалуд. Водила се пола сата беспоштедна борба, напади су се смењивали, могао је Де Графшап и до победе, али резултат се више није мењао. У финишу гости су, нормално, тражили пенал. Нису га добили. Лудница је могла да почне.

Догодила се СЕНЗАЦИЈА!

Ајакс је у џепу имао 33. титулу - изгубио је на крају пута. ПСВ се ће по многима заслужено подићи 23!

Откровење сезоне свакако је нападач АЗ Алкмата Винсент Јансен, момак коме је тек 21 година, а који је са 27 погодака постао први стрелац лиге. Он је с овим ореолом ушао у пробрано друштво које последњих година чине Депај, Бони, Луис Суарез, Хунтелар, Кежман...

Од раније је познато да из лиге испада Камбур, односно да ће Де Графшап у бараж за опстанак. Фајенорд иде директно у Лигу Европе, а за место у квалификацијама бориће се АЗ Алкмар, Хераклес, Утрехт и Гронинген. Највећи губитник дана Ајакс мораће у квалификације за Лигу шампион, док првак ПСВ има директно место у групној фази.

ЕРЕДИВИЗИЈА - последње коло:

Камбур - Ексцелзиор 0:2 (0:1)
/Ван Верт 4, Вермулен 58/

Утрехт - АЗ Алкмар 1:3 (0:2)
/Страјдер 69 - Хапс 3, Дос Сантос 38, Јансен 72/

Фајенорд - НЕЦ 1:0 (0:0)
/Кајт 55/

Зволе - ПСВ 1:3 (0:2)
/Буј 66 - Локадија 34, Де Јонг 43, 67/

Де Графшап - Ајакс 1:1 (0:1)
/Сметс 55 - Амин 16/

Рода - Виљем 2:3 (2:1)
/Бујис 19, Инсман 39 - Фалкенбург 34, Андраде 47, Андерсен 55/

Гронинген - Хераклес 2:1 (0:0)
/Линдгрен 53, 64 - Бел Хасани 70/

Ден Хаг - Херенвен 1:1 (1:0)
/Хавенар 31 пенал - Те Фреде 51/

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар