HOL: Kakav kraj sezone - kiks Ajaksa, titula PSV-u!

ČUDO U HOLANDIJI! Amsterdam plače, Ajndhoven mu se smeje - Ajaks izgubio titulu u poslednjem kolu! Ovako nešto dešava se jednom u 10 godina....barem! Fudbaleri PSV Ajndhovena osvojili su titulu šampiona Holandije, 23. u istoriji, pošto su u poslednjem kolu kao gosti savladali Cvole 3:1.

Fudbal 08.05.2016 | 22:40
HOL: Kakav kraj sezone - kiks Ajaksa, titula PSV-u!

Čudo se dogodilo! Jedno od onih koja se dešavaju jednom u deset godina! Već viđeni šampion Ajaks, najtrofejniji klub Holandije, prokockao je titulu u poslednjem kolu u duelu sa timom kome ovaj duel apsolutno ništa nije značio?! PSV je odbranio krunu, a navijačima kluba iz Ajndhovena maleni De Grafšap postaće drugi najomiljeniji tim, u to nema nikakve sumnje.

Ajaks i PSV ušli su u poslesnje kolo s jednakim brojem bodova (81), s tim što su Kopljanici bili u velikoj prednosti zbog mnogo bolje, nedostižne gol razlike koja je trebalo da odluči u slučaju da obe ekipe dobiju. I možda su svi u Ajndhovenu predali, otišli su na gostovanje Cvoleu da odrade posao, ali tako nisu mislili u De Grafšapu. Odigrali su plavo-beli hrabro, sportski, pošteno i rešili pitanje prvaka.

Vodili su gosti iz Amstedama pogotkom Junesa od 16. minuta, vodio je i PSV uprotiv Cvole sa 2:0. Sve je išlo onako kako se predviđalo, očekivalo, ali onda je Smets početkom drugog poluvremena pogodio mrežu Kopljanika i počela je neviđena drama. U međuvremenu na kratko se zakuvalo i u Cvoleu, pošto je Buj lepim golom smanjio na 1:2, ali već u narednom napadu De Jong svojim drugim golom rešava pitanje pobednika.

Sve oči od tog momenta bile su uprte ka stadionu Vijberg. De Bur u panci ubacuje dvojicu napadača, ali uzalud. Vodila se pola sata bespoštedna borba, napadi su se smenjivali, mogao je De Grafšap i do pobede, ali rezultat se više nije menjao. U finišu gosti su, normalno, tražili penal. Nisu ga dobili. Ludnica je mogla da počne.

Dogodila se SENZACIJA!

Ajaks je u džepu imao 33. titulu - izgubio je na kraju puta. PSV se će po mnogima zasluženo podići 23!

Otkrovenje sezone svakako je napadač AZ Alkmata Vinsent Jansen, momak kome je tek 21 godina, a koji je sa 27 pogodaka postao prvi strelac lige. On je s ovim oreolom ušao u probrano društvo koje poslednjih godina čine Depaj, Boni, Luis Suarez, Huntelar, Kežman...

Od ranije je poznato da iz lige ispada Kambur, odnosno da će De Grafšap u baraž za opstanak. Fajenord ide direktno u Ligu Evrope, a za mesto u kvalifikacijama boriće se AZ Alkmar, Herakles, Utreht i Groningen. Najveći gubitnik dana Ajaks moraće u kvalifikacije za Ligu šampion, dok prvak PSV ima direktno mesto u grupnoj fazi.

EREDIVIZIJA - poslednje kolo:

Kambur - Ekscelzior 0:2 (0:1)
/Van Vert 4, Vermulen 58/

Utreht - AZ Alkmar 1:3 (0:2)
/Strajder 69 - Haps 3, Dos Santos 38, Jansen 72/

Fajenord - NEC 1:0 (0:0)
/Kajt 55/

Zvole - PSV 1:3 (0:2)
/Buj 66 - Lokadija 34, De Jong 43, 67/

De Grafšap - Ajaks 1:1 (0:1)
/Smets 55 - Amin 16/

Roda - Viljem 2:3 (2:1)
/Bujis 19, Insman 39 - Falkenburg 34, Andrade 47, Andersen 55/

Groningen - Herakles 2:1 (0:0)
/Lindgren 53, 64 - Bel Hasani 70/

Den Hag - Herenven 1:1 (1:0)
/Havenar 31 penal - Te Frede 51/

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar