ЕП до 17: ''Змајићи'' поклекли пред Њемачком са играчем мање!

Кадети Босне и Херцеговине повели су против Њемачке, али због искључења Ријада Садикуа, цијело друго полувријеме играли су са 10 играча, па нису успјели доћи бар до бода, у мечу другог кола Европског првенства у Азербејџану.

Фудбал 08.05.2016 | 20:20
ЕП до 17: ''Змајићи'' поклекли пред Њемачком са играчем мање!

Кадети Босне и Херцеговине били су на прагу сензације у мечу другог кола Европског првенства за фудбалере до 17 година у Азербејџану.

Свега 14 минута дијелило је тим Сакиба Малкочевића од бода против фаворизоване Њемачке, али "змајићи" нису успјели да издрже притисак ривала, с обзиром да су цијело друго полувријеме играли са играчем мање.

Њемачка је славила 3:1 и тако онемогућила БиХ да се бори за пролаз групе.

ЊЕМАЧКА - БИХ 3:1 (1:1)

Након уводног пораза од Аустрије (0:2) на првенству Старог континента за фудбалере до 17 година, , Босна и Херцеговина пружила је жесток отпор Њемачкој.

Сјајно су "змајићи" отворили дуел и повели већ у другом минуту, када је неспретно реаговао Том Бак и затресао мрежу свог тима.

Узвратили су Нијемци у 10. минуту. Ренат Дадашов погодио је пречку, а седам минута касније стигло је изједначење. Едис Смајић срушио је Дадашова у шеснаестерцу, а са пенала прецизан је био Атакан Акајнак.

Имао је тим Сакиба Малкочевића средином и у финишу првог полувремена шансу за ново вођство, али Стефан Ковач и Демирел Велаџић нису успјели да погоде циљ.

Недуго након што се кренуло с центра у наставку, велики пех задесио је бх. фудбалере. Због другог жутог картона терен је морао напустити Ријад Садику, па су "змајићи" скоро цијело друго полувријеме играли са играчем мање.

Одолијевали су млади бх. фудбалери све до 66. минута. Јари Ото ушао је с клупе три минута раније, а само 180 секунди било му је довољно да се упише у стријелце и донесе Њемачкој предност, испоставиће се на крају и побједу. Потпуно се тада распала игра бх. тима, па је Ото својим другим голом у 71. минуту запечатио судбину "змајића".

У посљедњем мечу групе Б, Босна и Херцеговина играће против Украјине за престиж.

ЊЕМАЧКА: Бартелс, Ђ. Итер, Т. Бак, Ф. Бак, Акајнак (од 71. Киблер), Хавец, Мајер, Дадашов, Шрек (од 41. Бесте), Баксман (од 63. Ото), Д. Итер. Селектор: Мајкел Шенвајц.

БИХ: Васиљ, Ресић (од 63. Перић), Мирић, Садику, Беширевић, Челиковић, Велаџић (од 44. Вулетић), Ковач, Владић, Смајић(од 59. Дадић), Б. Хаџић. Селектор: Сакиб Малкочевић.

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА:

Украјина - Аустрија 0:2 (0:2)
/Шмид 7, Маркус 21/

Њемачка - БиХ 3:1 (1:1)
/Акајнак 17 пенал, Ото 66, 72 - М. Бак 2 аутогол/

ТАБЕЛА: Аустрија 6, Њемачка 4, Украјина 1, БиХ 0.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар