EP do 17: ''Zmajići'' poklekli pred Njemačkom sa igračem manje!

Kadeti Bosne i Hercegovine poveli su protiv Njemačke, ali zbog isključenja Rijada Sadikua, cijelo drugo poluvrijeme igrali su sa 10 igrača, pa nisu uspjeli doći bar do boda, u meču drugog kola Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu.

Fudbal 08.05.2016 | 20:20
EP do 17: ''Zmajići'' poklekli pred Njemačkom sa igračem manje!

Kadeti Bosne i Hercegovine bili su na pragu senzacije u meču drugog kola Evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina u Azerbejdžanu.

Svega 14 minuta dijelilo je tim Sakiba Malkočevića od boda protiv favorizovane Njemačke, ali "zmajići" nisu uspjeli da izdrže pritisak rivala, s obzirom da su cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje.

Njemačka je slavila 3:1 i tako onemogućila BiH da se bori za prolaz grupe.

NJEMAČKA - BIH 3:1 (1:1)

Nakon uvodnog poraza od Austrije (0:2) na prvenstvu Starog kontinenta za fudbalere do 17 godina, , Bosna i Hercegovina pružila je žestok otpor Njemačkoj.

Sjajno su "zmajići" otvorili duel i poveli već u drugom minutu, kada je nespretno reagovao Tom Bak i zatresao mrežu svog tima.

Uzvratili su Nijemci u 10. minutu. Renat Dadašov pogodio je prečku, a sedam minuta kasnije stiglo je izjednačenje. Edis Smajić srušio je Dadašova u šesnaestercu, a sa penala precizan je bio Atakan Akajnak.

Imao je tim Sakiba Malkočevića sredinom i u finišu prvog poluvremena šansu za novo vođstvo, ali Stefan Kovač i Demirel Veladžić nisu uspjeli da pogode cilj.

Nedugo nakon što se krenulo s centra u nastavku, veliki peh zadesio je bh. fudbalere. Zbog drugog žutog kartona teren je morao napustiti Rijad Sadiku, pa su "zmajići" skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje.

Odolijevali su mladi bh. fudbaleri sve do 66. minuta. Jari Oto ušao je s klupe tri minuta ranije, a samo 180 sekundi bilo mu je dovoljno da se upiše u strijelce i donese Njemačkoj prednost, ispostaviće se na kraju i pobjedu. Potpuno se tada raspala igra bh. tima, pa je Oto svojim drugim golom u 71. minutu zapečatio sudbinu "zmajića".

U posljednjem meču grupe B, Bosna i Hercegovina igraće protiv Ukrajine za prestiž.

NJEMAČKA: Bartels, Đ. Iter, T. Bak, F. Bak, Akajnak (od 71. Kibler), Havec, Majer, Dadašov, Šrek (od 41. Beste), Baksman (od 63. Oto), D. Iter. Selektor: Majkel Šenvajc.

BIH: Vasilj, Resić (od 63. Perić), Mirić, Sadiku, Beširević, Čeliković, Veladžić (od 44. Vuletić), Kovač, Vladić, Smajić(od 59. Dadić), B. Hadžić. Selektor: Sakib Malkočević.

REZULTATI 2. KOLA:

Ukrajina - Austrija 0:2 (0:2)
/Šmid 7, Markus 21/

Njemačka - BiH 3:1 (1:1)
/Akajnak 17 penal, Oto 66, 72 - M. Bak 2 autogol/

TABELA: Austrija 6, Njemačka 4, Ukrajina 1, BiH 0.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar