Вучић мандатар за састав нове владе

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је да ће мандат за састав нове владе повјерити предсједнику Српске напредне странке /СНС/ Александру Вучићу, јер је побједа СНС-а на изборима била упечатљива и јасна.

Србија 08.05.2016 | 19:19
Вучић мандатар за састав нове владе

"Да ли ће то бити сама СНС или коалиција, то зависи искључиво од тога како они мисле даље да се развијају, да ли настављају потпуно истим путем или ће нешто другачије, али је очигледно да је окосница Владе у ствари Српска напредна странка", додао је Николић.

Он је за "Спутњик", коментаришући чињеницу да су у парламенту Србије послије дужег времена и странке које нису еврофанатици, рекао да је немогуће водити Србију а не сарађивати са Русијом и ЕУ, те да у Србији има русофила, али нема еврофанатика зато што је свима јасно да је Европа нужно зло.

Николић је истакао да су за Србију нормални услови из ЕУ који се тичу уређења државе, да ће се са њима преговарати колико год треба и за то вријеме уредити држава. "И кад коначно кажу: сада ћете да признате Косово и Метохију, ми ћемо рећи: нећемо, и нећемо да будемо члан ЕУ, али ћемо имати уређену државу", додао је он.

Николић је поновио да је захвалан Русији, руском предсједнику Владимиру Путину јер није донесена резолуција о Сребреници у Савјету безбједности УН, која би била катастрофална за српски народ, као и на огромном утицају који је имао против учлањење Косова у Унеско.

На питање да ли ће се поново кандидовати за предсједника Србије, Николић је рекао да претпоставља да хоће, те напоменуо да га током четири године колико обавља ову функцију медији нису пратили у мјери у којој то заслужује.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дсс

08.05.2016 18:42

Питање је Николицу,хоцес ли се моци поново кандидовати јер Сесељ има неке необориве доказе против тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

08.05.2016 22:26

Не кузим засто му упорно дају прилику да саставља владу кад то није стању. Све министре кохе је сам себи изабирао, смијенио је. Ово му је десети поправни. Е Србијо, која си ти будала.

ОДГОВОРИТЕ