Vučić mandatar za sastav nove vlade

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će mandat za sastav nove vlade povjeriti predsjedniku Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandru Vučiću, jer je pobjeda SNS-a na izborima bila upečatljiva i jasna.

Srbija 08.05.2016 | 19:19
Vučić mandatar za sastav nove vlade

"Da li će to biti sama SNS ili koalicija, to zavisi isključivo od toga kako oni misle dalje da se razvijaju, da li nastavljaju potpuno istim putem ili će nešto drugačije, ali je očigledno da je okosnica Vlade u stvari Srpska napredna stranka", dodao je Nikolić.

On je za "Sputnjik", komentarišući činjenicu da su u parlamentu Srbije poslije dužeg vremena i stranke koje nisu evrofanatici, rekao da je nemoguće voditi Srbiju a ne sarađivati sa Rusijom i EU, te da u Srbiji ima rusofila, ali nema evrofanatika zato što je svima jasno da je Evropa nužno zlo.

Nikolić je istakao da su za Srbiju normalni uslovi iz EU koji se tiču uređenja države, da će se sa njima pregovarati koliko god treba i za to vrijeme urediti država. "I kad konačno kažu: sada ćete da priznate Kosovo i Metohiju, mi ćemo reći: nećemo, i nećemo da budemo član EU, ali ćemo imati uređenu državu", dodao je on.

Nikolić je ponovio da je zahvalan Rusiji, ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu jer nije donesena rezolucija o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, koja bi bila katastrofalna za srpski narod, kao i na ogromnom uticaju koji je imao protiv učlanjenje Kosova u Unesko.

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika Srbije, Nikolić je rekao da pretpostavlja da hoće, te napomenuo da ga tokom četiri godine koliko obavlja ovu funkciju mediji nisu pratili u mjeri u kojoj to zaslužuje.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dss

08.05.2016 20:42

Pitanje je Nikolicu,hoces li se moci ponovo kandidovati jer Seselj ima neke neoborive dokaze protiv tebe.

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

09.05.2016 00:26

Ne kuzim zasto mu uporno daju priliku da sastavlja vladu kad to nije stanju. Sve ministre kohe je sam sebi izabirao, smijenio je. Ovo mu je deseti popravni. E Srbijo, koja si ti budala.

ODGOVORITE