"Гуча у Бечу" - свјетску превару

Пропала најављена тродневна манифестација у аустријској престоници. Срби из дијаспоре покрадени, звезде отказале учешће, карте продаване до последњег дана

Србија 08.05.2016 | 21:54
"Гуча у Бечу" - свјетску превару

Најављени спектакл "Гуча у Бечу", тродневна манифестација на којој је, наводно, требало да, од четвртка до суботе увече, у аустријској престоници наступе Аца Лукас, Марија Шерифовић, Јелена Карлеуша, Горан Бреговић, Драгана Мирковић, као и трубачки мајстори Бобан Марковић и Дејан Петровић, претворио се у светску - превару. Наиме, како "Новости" сазнају, у Бечу је настао прави хаос када су људи који су купили карте за овај догађај дошли у Марx халле, где је требало да се одржи ова фешта, и тамо затекли - празну бину и халу.

Преварени Срби из дијаспоре покушали су да дођу до организатора, фирме Специал Евент КГ, као и до њеног власника Давида Билбије, али у томе нису успевали, јер од њих нема ни трага ни гласа. Захтевали су на ондашњој билетарници да им се врати новац за купљене карте, које су углавном пазарили путем интернета, и то по цени од 24 евра за једнодневну карту и 50 евра за тродневну. И тај покушај се завршио неуспехом. Реаговала је чак и аустријска полиција, која је морала да реагује да не дође до нереда, а одмах се кренуло и у потрагу за организаторима.

Према  незваничним сазнањима, организатори су неколико дана пре манифестације знали да су готово све најављене естрадне звезде отказале свој наступ у Бечу. Они су, међутим, и даље, до последњег дана пред догађај, продавали карте, не оглашавајући да се на наступима нико од певача и трубача неће - појавити.

ЗНА СЕ ГДЕ МОЖЕ ДА УСПЕ
"Свака злоупотреба Гуче и њеног бренда биће законски санкционисана. Ово је потврда да Гуча нигде не може да успе сем у Гучи. Нама јесте циљ да промовишемо Гучу и Сабор, али не на овакав начин, не отимачином. Желимо да све људе широм света позовемо у Гучу, јер само се овде може осетити њен прави мирис, укус, и само се овде може чути права Гуча", истакао је Јоловић.

"Колеге су отказале концерте у Бечу јер је дошло до промене плана самог организатора. Поред тога, дошло је и до проблема у вези са исплатом за наступе. Наиме, никоме од њих капара није уплаћена. Зато су решили да не иду. Неки од њих су о томе обавестиле своју публику путем друштвених мрежа, а једна од певачица је на свом налогу написала да долази у Беч", испричао је за Вечерње новости добар познавалац естрадних прилика у Србији, који је желео да остане анониман.

Ову причу је за овај лист донекле потврдио и мајстор трубе Дејан Петровић, чији је наступ с његовим бендом био најављен за четвртак вече. Он каже да су преговори за концерт у Бечу започели још у децембру прошле године.

"Тада сам преговарао са Миланом Ристићем из агенције "Профајл" и Сашом Матејићем. У начелу смо се били договорили, али нисмо потписали никакав уговор. Пре месец и по дошао сам до сазнања да њих двојица излазе из ове приче, и они су ми рекли да више не гарантују за договорено. Потом сам чуо да неки други људи, који су, узгред речено, још одавно мени дужни паре за наступе, преузимају организацију. Тада сам одустао од наступа и о томе обавестио своје обожаваоце на друштвеним мрежама", испричао је Петровић.

Да је најављена манифестација "Гуча у Бечу" била осуђена на пропаст, недавно је указао и председник Саборског одбора у Гучи Слободан Јоловић, који је најавио да ће тужити организаторе који злоупотребљавају име драгачевске престонице и Сабора. Билбија је у више наврата тражио безусловну дозволу од Центра за културу у Гучи за коришћење имена "Гуча у Бечу", и био је увек одбијен.

(Вечерње новости)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бобо

08.05.2016 18:05

Ма гуца је глупост првокласна! Међеди, алкохолицари, сељаци, националисти и сви остали примитивци! Залосни смо са оваквом традицијом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бобо

08.05.2016 21:45

Гдје ти живиш ? Из цијелог свијета странци долазе на Гучу а ти лупаш глупости .

Name

Труба

08.05.2016 22:03

Бобо дрзи се ти Цевљановица, такви као ти и нису за Гуце.

Name

нико

08.05.2016 18:48

Само су срби способни ово урадит...свака им цаст!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бечлија

08.05.2016 21:00

Још једна превара Давида Болбије. А имао је и од кога да научи. Ни отац му није поштенији. Отац му је Додиков тајкун и први је који је за џабе приватизовао Фабрику дувана Бања Лука. А после је добро уновчио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

08.05.2016 22:23

Аустрија не дозвољава тај циганлук нити у свом главном граду нити било гдје на својој теритирији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wелс

09.05.2016 08:57

Ово је и оцекивано кад видите ко је организатор, отац му ситна варалица и преварант који је остао дузан људима у Бецу и побегао негде у Србију или Босну

ОДГОВОРИТЕ