"Guča u Beču" - svjetsku prevaru

Propala najavljena trodnevna manifestacija u austrijskoj prestonici. Srbi iz dijaspore pokradeni, zvezde otkazale učešće, karte prodavane do poslednjeg dana

Srbija 08.05.2016 | 21:54
"Guča u Beču" - svjetsku prevaru

Najavljeni spektakl "Guča u Beču", trodnevna manifestacija na kojoj je, navodno, trebalo da, od četvrtka do subote uveče, u austrijskoj prestonici nastupe Aca Lukas, Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Goran Bregović, Dragana Mirković, kao i trubački majstori Boban Marković i Dejan Petrović, pretvorio se u svetsku - prevaru. Naime, kako "Novosti" saznaju, u Beču je nastao pravi haos kada su ljudi koji su kupili karte za ovaj događaj došli u Marx halle, gde je trebalo da se održi ova fešta, i tamo zatekli - praznu binu i halu.

Prevareni Srbi iz dijaspore pokušali su da dođu do organizatora, firme Special Event KG, kao i do njenog vlasnika Davida Bilbije, ali u tome nisu uspevali, jer od njih nema ni traga ni glasa. Zahtevali su na ondašnjoj biletarnici da im se vrati novac za kupljene karte, koje su uglavnom pazarili putem interneta, i to po ceni od 24 evra za jednodnevnu kartu i 50 evra za trodnevnu. I taj pokušaj se završio neuspehom. Reagovala je čak i austrijska policija, koja je morala da reaguje da ne dođe do nereda, a odmah se krenulo i u potragu za organizatorima.

Prema  nezvaničnim saznanjima, organizatori su nekoliko dana pre manifestacije znali da su gotovo sve najavljene estradne zvezde otkazale svoj nastup u Beču. Oni su, međutim, i dalje, do poslednjeg dana pred događaj, prodavali karte, ne oglašavajući da se na nastupima niko od pevača i trubača neće - pojaviti.

ZNA SE GDE MOŽE DA USPE
"Svaka zloupotreba Guče i njenog brenda biće zakonski sankcionisana. Ovo je potvrda da Guča nigde ne može da uspe sem u Guči. Nama jeste cilj da promovišemo Guču i Sabor, ali ne na ovakav način, ne otimačinom. Želimo da sve ljude širom sveta pozovemo u Guču, jer samo se ovde može osetiti njen pravi miris, ukus, i samo se ovde može čuti prava Guča", istakao je Jolović.

"Kolege su otkazale koncerte u Beču jer je došlo do promene plana samog organizatora. Pored toga, došlo je i do problema u vezi sa isplatom za nastupe. Naime, nikome od njih kapara nije uplaćena. Zato su rešili da ne idu. Neki od njih su o tome obavestile svoju publiku putem društvenih mreža, a jedna od pevačica je na svom nalogu napisala da dolazi u Beč", ispričao je za Večernje novosti dobar poznavalac estradnih prilika u Srbiji, koji je želeo da ostane anoniman.

Ovu priču je za ovaj list donekle potvrdio i majstor trube Dejan Petrović, čiji je nastup s njegovim bendom bio najavljen za četvrtak veče. On kaže da su pregovori za koncert u Beču započeli još u decembru prošle godine.

"Tada sam pregovarao sa Milanom Ristićem iz agencije "Profajl" i Sašom Matejićem. U načelu smo se bili dogovorili, ali nismo potpisali nikakav ugovor. Pre mesec i po došao sam do saznanja da njih dvojica izlaze iz ove priče, i oni su mi rekli da više ne garantuju za dogovoreno. Potom sam čuo da neki drugi ljudi, koji su, uzgred rečeno, još odavno meni dužni pare za nastupe, preuzimaju organizaciju. Tada sam odustao od nastupa i o tome obavestio svoje obožavaoce na društvenim mrežama", ispričao je Petrović.

Da je najavljena manifestacija "Guča u Beču" bila osuđena na propast, nedavno je ukazao i predsednik Saborskog odbora u Guči Slobodan Jolović, koji je najavio da će tužiti organizatore koji zloupotrebljavaju ime dragačevske prestonice i Sabora. Bilbija je u više navrata tražio bezuslovnu dozvolu od Centra za kulturu u Guči za korišćenje imena "Guča u Beču", i bio je uvek odbijen.

(Večernje novosti)

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bobo

08.05.2016 18:05

Ma guca je glupost prvoklasna! Međedi, alkoholicari, seljaci, nacionalisti i svi ostali primitivci! Zalosni smo sa ovakvom tradicijom!

ODGOVORITE
Name

Re bobo

08.05.2016 21:45

Gdje ti živiš ? Iz cijelog svijeta stranci dolaze na Guču a ti lupaš gluposti .

Name

Truba

08.05.2016 22:03

Bobo drzi se ti Cevljanovica, takvi kao ti i nisu za Guce.

Name

niko

08.05.2016 18:48

Samo su srbi sposobni ovo uradit...svaka im cast!!

ODGOVORITE
Name

Bečlija

08.05.2016 21:00

Još jedna prevara Davida Bolbije. A imao je i od koga da nauči. Ni otac mu nije pošteniji. Otac mu je Dodikov tajkun i prvi je koji je za džabe privatizovao Fabriku duvana Banja Luka. A posle je dobro unovčio.

ODGOVORITE
Name

Logicno

08.05.2016 22:23

Austrija ne dozvoljava taj ciganluk niti u svom glavnom gradu niti bilo gdje na svojoj teritiriji.

ODGOVORITE
Name

Wels

09.05.2016 08:57

Ovo je i ocekivano kad vidite ko je organizator, otac mu sitna varalica i prevarant koji je ostao duzan ljudima u Becu i pobegao negde u Srbiju ili Bosnu

ODGOVORITE