Енглески дипломата обожава “фићу”

Уз "фићу" се осећам као са женом - понекад, једноставно, неће да сарађује. Онда се мало посвађамо, па он настави да иде, каже Џереми Лонг.

Србија 08.05.2016 | 11:57
Енглески дипломата обожава “фићу”

Џереми Лонг (37) други је саветник Амбасаде Велике Британије у Београду, а где год се појави, пажњу привлачи својим олдтајмером. Ако видите човека како паркира црвеног "фићу" с дипломатским таблицама, знаћете да је то Џереми.

"У Италији сам видео "фијат сиченто". Затим сам у Србији схватио да и 'Застава' има аутомобил готово идентичан њему. Пошто ми се веома свидео, 8. јануара ове године купио сам га себи на поклон за православни Божић", објашњава Џереми на чистом српском језику.

Како каже, "фића" је добар за Београд јер може да се паркира било где.

"Људи прво примете "фићу", а потом и таблице амбасаде. И питају се откуд дипломатске таблице на том аутомобилу", кроз осмех прича власник.

Највећа раздаљина коју је прешао "фићом" била је до Крагујевца.

"Једном ми се само десило да сам током вожње претекао други аутомобил", искрено признаје.

Како Џереми каже, "фићу" је најтеже возити зими.

"Кад завршиш с вожњом, све ти смрди! И коса, и кожа, и одело. То је све због тога што топао ваздух за грејање заправо долази из мотора", каже Џереми.

Лети је другачије.

"Немам климу па морам да отварам прозоре. И то не на дугме", смеје се Џереми и додаје да је "фића" идеалан за пролеће и јесен ако није јака киша и да на њему увек има нешто за поправку.

У Београд је Џереми стигао из Приштине, где је службовао две године.

"Последње две и по године сам у Београду. Београд је супер град. Зато сам одлучио да продужим посао још једну годину. Тако да ћу бити Београђанин сигурно до септембра 2017. године", каже Џереми.

(Блиц)

(Фото: М.Митровић / РАС Србија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сњеско бијелиц

08.05.2016 10:10

Енглез а није ридјокос, црвенокос, наранцастокос и пиргав.Мора да је неки натурализовани Енглез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Образовање

08.05.2016 10:25

Зар може бити да смо оволико паметни а нигдје нас нема?!

Name

семберац.

08.05.2016 11:01

Сњешко,ти си дјубре велико,ти хитно требаш ветеринару.

Name

Сњеско бијелиц

08.05.2016 11:24

Јбг, наравно да нас има и Паметних, али на жалост у мањини смо и неможемо доћи до изражаја од; глупих, ретардираних и заосталих Дегенерика ометених у развоју(Неандерталаца).

Name

Сњеско бијелиц

08.05.2016 11:53

Управо се јавља један прозвани из оне спомињане вецине(Семберац-Купусар).Семберац!Дјубре се писе-Великим словом.Ветеринару се требају јављати, Домаце и Дивље Зивотиње.Сњеско се јавља Деда Мразу.Добро размисли гдје се стављају знакови Интерпункције и када се реценица запоциње са Великим Словом!!!

Name

УНИОН ЈАЦК

08.05.2016 13:05

Пусти ти те своје предрасуде, него, кад будес имао неку кинту, отидји тамо на неколико дана, па да видис како је њима теско ...

Name

бл

08.05.2016 10:50

Прави дипломата

ОДГОВОРИТЕ