Engleski diplomata obožava “fiću”

Uz "fiću" se osećam kao sa ženom - ponekad, jednostavno, neće da sarađuje. Onda se malo posvađamo, pa on nastavi da ide, kaže Džeremi Long.

Srbija 08.05.2016 | 11:57
Engleski diplomata obožava “fiću”

Džeremi Long (37) drugi je savetnik Ambasade Velike Britanije u Beogradu, a gde god se pojavi, pažnju privlači svojim oldtajmerom. Ako vidite čoveka kako parkira crvenog "fiću" s diplomatskim tablicama, znaćete da je to Džeremi.

"U Italiji sam video "fijat sičento". Zatim sam u Srbiji shvatio da i 'Zastava' ima automobil gotovo identičan njemu. Pošto mi se veoma svideo, 8. januara ove godine kupio sam ga sebi na poklon za pravoslavni Božić", objašnjava Džeremi na čistom srpskom jeziku.

Kako kaže, "fića" je dobar za Beograd jer može da se parkira bilo gde.

"Ljudi prvo primete "fiću", a potom i tablice ambasade. I pitaju se otkud diplomatske tablice na tom automobilu", kroz osmeh priča vlasnik.

Najveća razdaljina koju je prešao "fićom" bila je do Kragujevca.

"Jednom mi se samo desilo da sam tokom vožnje pretekao drugi automobil", iskreno priznaje.

Kako Džeremi kaže, "fiću" je najteže voziti zimi.

"Kad završiš s vožnjom, sve ti smrdi! I kosa, i koža, i odelo. To je sve zbog toga što topao vazduh za grejanje zapravo dolazi iz motora", kaže Džeremi.

Leti je drugačije.

"Nemam klimu pa moram da otvaram prozore. I to ne na dugme", smeje se Džeremi i dodaje da je "fića" idealan za proleće i jesen ako nije jaka kiša i da na njemu uvek ima nešto za popravku.

U Beograd je Džeremi stigao iz Prištine, gde je službovao dve godine.

"Poslednje dve i po godine sam u Beogradu. Beograd je super grad. Zato sam odlučio da produžim posao još jednu godinu. Tako da ću biti Beograđanin sigurno do septembra 2017. godine", kaže Džeremi.

(Blic)

(Foto: M.Mitrović / RAS Srbija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Snjesko bijelic

08.05.2016 10:10

Englez a nije ridjokos, crvenokos, narancastokos i pirgav.Mora da je neki naturalizovani Englez.

ODGOVORITE
Name

Obrazovanje

08.05.2016 10:25

Zar može biti da smo ovoliko pametni a nigdje nas nema?!

Name

semberac.

08.05.2016 11:01

Snješko,ti si djubre veliko,ti hitno trebaš veterinaru.

Name

Snjesko bijelic

08.05.2016 11:24

Jbg, naravno da nas ima i Pametnih, ali na žalost u manjini smo i nemožemo doći do izražaja od; glupih, retardiranih i zaostalih Degenerika ometenih u razvoju(Neandertalaca).

Name

Snjesko bijelic

08.05.2016 11:53

Upravo se javlja jedan prozvani iz one spominjane vecine(Semberac-Kupusar).Semberac!Djubre se pise-Velikim slovom.Veterinaru se trebaju javljati, Domace i Divlje Zivotinje.Snjesko se javlja Deda Mrazu.Dobro razmisli gdje se stavljaju znakovi Interpunkcije i kada se recenica zapocinje sa Velikim Slovom!!!

Name

UNION JACK

08.05.2016 13:05

Pusti ti te svoje predrasude, nego, kad budes imao neku kintu, otidji tamo na nekoliko dana, pa da vidis kako je njima tesko ...

Name

bl

08.05.2016 10:50

Pravi diplomata

ODGOVORITE