Мијењају трасу - суђење настављају

У Лозници у селу Доња Борина и делу суседне Брасине и даље око 2000 мештана нема воду за пиће, пошто су тешки метали, како је саопштила локална власт после мајских поплава 2014 године, затровали сеоски водовод, па је неопходна изградња новог.

Србија 13.04.2016 | 18:40
Мијењају трасу - суђење настављају

Радови су већ почели, али се јавио проблем решавња имовинско-правних односа са једним од мештана Доње Борине, преко чије парцеле је требало да иде део цевовода. Пошто надлежни у Малом Зворнику нису могли да постигну договор са власником те парцеле, у току је суђење.

Из ЈКП "Дрина" је речено да ће радови на водоводу бити настављени, али другом трасом, како би се избегла спорна, "што неће бити неповољно ни из финансијског ни из техничког аспекта".

"Верујем да ће радови ускоро бити завршени и да ће Доња Борина и део Брасине, коначно, добити здраву воду за пиће", каже Зоран Јевтић, председник општине.

"У Борини је и даље на снази вандредна ситуација коју је општина прогласила због проблема са водом, па у то село редовно упућујемо воду у цистернама која се дели по резервоарима постављеним у неколико засеока. Све што је до актуелне власти, на чијем сам челу, урађено је ваљано, па очекујемо да обрадујемо људе тог дела општине, али и да сами одахнемо са још једним од многих проблема које смо затекли кад смо дошли на власт у Малом Зворнику."

Суђење са власником спорне парцеле се, иначе, наставља. Иоле упућени "чудом се чуде" зашто из ЈКП "Дрина" нису раније изабрали алтернативни правац, а не да 2000 људи буде нека врста жртава док траје спор локалне заједнице са мештанином. Такође, из ЈКП "Дрина" нико још није званично упознао јавност о размерама тровања водовода, као и о корацима који су, евентуално, учињени да они који су криви одговарају и плате штету.

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар