Mijenjaju trasu - suđenje nastavljaju

U Loznici u selu Donja Borina i delu susedne Brasine i dalje oko 2000 meštana nema vodu za piće, pošto su teški metali, kako je saopštila lokalna vlast posle majskih poplava 2014 godine, zatrovali seoski vodovod, pa je neophodna izgradnja novog.

Srbija 13.04.2016 | 18:40
Mijenjaju trasu - suđenje nastavljaju

Radovi su već počeli, ali se javio problem rešavnja imovinsko-pravnih odnosa sa jednim od meštana Donje Borine, preko čije parcele je trebalo da ide deo cevovoda. Pošto nadležni u Malom Zvorniku nisu mogli da postignu dogovor sa vlasnikom te parcele, u toku je suđenje.

Iz JKP "Drina" je rečeno da će radovi na vodovodu biti nastavljeni, ali drugom trasom, kako bi se izbegla sporna, "što neće biti nepovoljno ni iz finansijskog ni iz tehničkog aspekta".

"Verujem da će radovi uskoro biti završeni i da će Donja Borina i deo Brasine, konačno, dobiti zdravu vodu za piće", kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine.

"U Borini je i dalje na snazi vandredna situacija koju je opština proglasila zbog problema sa vodom, pa u to selo redovno upućujemo vodu u cisternama koja se deli po rezervoarima postavljenim u nekoliko zaseoka. Sve što je do aktuelne vlasti, na čijem sam čelu, urađeno je valjano, pa očekujemo da obradujemo ljude tog dela opštine, ali i da sami odahnemo sa još jednim od mnogih problema koje smo zatekli kad smo došli na vlast u Malom Zvorniku."

Suđenje sa vlasnikom sporne parcele se, inače, nastavlja. Iole upućeni "čudom se čude" zašto iz JKP "Drina" nisu ranije izabrali alternativni pravac, a ne da 2000 ljudi bude neka vrsta žrtava dok traje spor lokalne zajednice sa meštaninom. Takođe, iz JKP "Drina" niko još nije zvanično upoznao javnost o razmerama trovanja vodovoda, kao i o koracima koji su, eventualno, učinjeni da oni koji su krivi odgovaraju i plate štetu.

BN TV (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar