Драматичан порођај у крагујевачком таксију

У једном крагујевачком таксију рано јутрос се одиграла права драма. Здрава мушка беба рођена је на путу ка болници у самом возилу. Малишан, који је мало пожурио тежак је 2,18 килограма. Здрав је, а мајка Снежана се, после необичне и драматичне ситуације, осећа добро.

Србија 07.05.2016 | 13:00
Драматичан порођај у крагујевачком таксију

Позвали смо такси, нешто после четири сата изјутра. Мојој жени је пукао водењак. Човек је брзо дошао, у насеље Ждраљица, где живимо. Кренули смо, она је била позади, и у центру града је рекла: „Људи, беба излази“ - прича отац Ненад Матић (34).

У том тренуку возач је зауставио такси.

"Спустили смо је да легне на седиште. Порођај је почео. Кренули смо ка болници, и док смо стигли испред, дете се већ родило. Били смо ту ја и таксиста. Тресли смо се од страха. Када је све било готово, дошла је бабица и пресекла пупчану врпцу. Одвели су жену, и дете. Хвала богу да је све добро", прича Ненад.

Сретним родитељима, Снежани и Ненаду, ово је пето дете. Сада имају три кћери и два сина. Најмлађем, како каже отац, намерава да да име Срећко.

Таксиста Дејан ЈездИћ, који се овим послом бави десет година, каже да није могао ни да сања шта ће да се догоди када је у ноћној смени кренуо на другу адресу.

"Имам троје деце, али порођај до сада гледао нисам. Али, ето, и то ми се десило. Жена је почела да се порађа, и видео сам да нема шале. Помогао сам је да се смести како треба, да легне. Дао сам гас, упалио четири мигавца. Када смо стигли у улаз Ургентног центра, све је већ било готово. Беба је била ту", прича таксиста Дејан Јездић за "Блиц" и додаје:

"Ускоро се зачуо и дечији плач. Проживео сам у животу све и свашта, али сам се од страха тресао као никад".

Бабица Јованка Антонијевић, која је дежурала у породилишту рано јутрос, каже да је „ово прва овогодшња беба која је рођена у аутомобилу“.

"Дешавало се раније да породиља не стигне до стола, и да дете дође на свет и у аутомобилу, али скорије нисмо имали такав случај. Срећа је то што је ауто био комотан. Беба је добро, дугачка је 49 центиметара. Мајка је била под стресом, али и она се опоравила и смештена је међу остале труднице", каже Јованка Антонијевић.

Срећко је девета беба која је рођена за 24 сата у Крагујевцу.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нн

07.05.2016 11:43

Нека таксиста буде кум, таман.

ОДГОВОРИТЕ