Dramatičan porođaj u kragujevačkom taksiju

U jednom kragujevačkom taksiju rano jutros se odigrala prava drama. Zdrava muška beba rođena je na putu ka bolnici u samom vozilu. Mališan, koji je malo požurio težak je 2,18 kilograma. Zdrav je, a majka Snežana se, posle neobične i dramatične situacije, oseća dobro.

Srbija 07.05.2016 | 13:00
Dramatičan porođaj u kragujevačkom taksiju

Pozvali smo taksi, nešto posle četiri sata izjutra. Mojoj ženi je pukao vodenjak. Čovek je brzo došao, u naselje Ždraljica, gde živimo. Krenuli smo, ona je bila pozadi, i u centru grada je rekla: „Ljudi, beba izlazi“ - priča otac Nenad Matić (34).

U tom trenuku vozač je zaustavio taksi.

"Spustili smo je da legne na sedište. Porođaj je počeo. Krenuli smo ka bolnici, i dok smo stigli ispred, dete se već rodilo. Bili smo tu ja i taksista. Tresli smo se od straha. Kada je sve bilo gotovo, došla je babica i presekla pupčanu vrpcu. Odveli su ženu, i dete. Hvala bogu da je sve dobro", priča Nenad.

Sretnim roditeljima, Snežani i Nenadu, ovo je peto dete. Sada imaju tri kćeri i dva sina. Najmlađem, kako kaže otac, namerava da da ime Srećko.

Taksista Dejan JezdIć, koji se ovim poslom bavi deset godina, kaže da nije mogao ni da sanja šta će da se dogodi kada je u noćnoj smeni krenuo na drugu adresu.

"Imam troje dece, ali porođaj do sada gledao nisam. Ali, eto, i to mi se desilo. Žena je počela da se porađa, i video sam da nema šale. Pomogao sam je da se smesti kako treba, da legne. Dao sam gas, upalio četiri migavca. Kada smo stigli u ulaz Urgentnog centra, sve je već bilo gotovo. Beba je bila tu", priča taksista Dejan Jezdić za "Blic" i dodaje:

"Uskoro se začuo i dečiji plač. Proživeo sam u životu sve i svašta, ali sam se od straha tresao kao nikad".

Babica Jovanka Antonijević, koja je dežurala u porodilištu rano jutros, kaže da je „ovo prva ovogodšnja beba koja je rođena u automobilu“.

"Dešavalo se ranije da porodilja ne stigne do stola, i da dete dođe na svet i u automobilu, ali skorije nismo imali takav slučaj. Sreća je to što je auto bio komotan. Beba je dobro, dugačka je 49 centimetara. Majka je bila pod stresom, ali i ona se oporavila i smeštena je među ostale trudnice", kaže Jovanka Antonijević.

Srećko je deveta beba koja je rođena za 24 sata u Kragujevcu.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nn

07.05.2016 13:43

Neka taksista bude kum, taman.

ODGOVORITE