Брајант вечерас игра посљедњи меч!

На крају пута, Коби своди утиске и признаје како се осећа уочи опроштајне утакмице.

Кошарка 13.04.2016 | 23:00
Брајант вечерас игра посљедњи меч!

Опроштајна турнеја се завршава. Коби Брајант (37) ставиће тачку на каријеру дугу 20 година, током које је водио Лејкерсе до пет НБА титула.

Док се Стејпл центар припрема за велики опроштај од једног од најбољих кошаркаша у историји лиге и док цене карата достижу невероватне висине (просечна 2.500), "Мамба" каже да се осећа уобичајено и да нема посебних емоција.

"Тешко је рећи како ћу реаговати. Видећемо у среду. За сада све иде прилично добро, када је све у питању. Веома сам захвалан за све и веома сам срећан због свега. Заиста ме још није стигло. Видећемо шта ће бити ако се то догоди", рекао је Брајант у најави свог последњег меча, против Јуте.

Каквог ћемо Брајанта последњи пут видети?

Своје последње мечеве, Коби је завршавао на клупи, умотан у завоје, са ледом на левом рамену, коленима... За то време, његови Лејкерси су губили, али то је ове сезоне апсолутно у другом плану, јер је франшиза из Ел-Еја читаву такмичарску годину посветила опроштају од играча који је носио деценијама.

Биће интересантно видети колико ће Коби провести времена на терену на свом опроштају...

"Рећи ћу му: 'Коби, играј и држаћу те на терену све док ми не кажеш да ти је потребан одмор", најавио је тренер Лејкерса Бајрон Скот.

Наравно, навијачи ће хтети да Коби игра све време и да се колико је могуће приближи свом 25.000 поену у каријери, иако је јасно да ту границу неће пробити, јер му је за то потребно још 67 поена.

Без обзира на то, он ће играти и уживати у ономе што ће му највише недостајати.

"Фалиће ми и свлачионица и саиграчи и позната лица у Стејплс центру, али ништа ми неће недостајати као игра", објаснио је он.

Упитан како се осећа, Коби је одговорио да није тужан, већ изузетно захвалан.

"Нема туге. Нисам оставио ниједан камен непреврнут. Дао сам игри све што имам за ових 20 година и много пре тога. Зато сам веома захвалан што сам могао да играм ову игру толико дуго".

ОМИЉЕНА УСПОМЕНА - ПОСЛЕДЊА ТИТУЛА

Ако би морао да истакне најдражи моменат доживљен у дресу "језерџија", не оставља дилему...

"Титула из 2010. је нешто што ћу заувек памтити и чувати као сјајну успомену. Бостон (ривал Лејкерса у финалу) био је моћан тим и губили смо 3:2 у серији за титулу. Памтим да смо седели у свлачионици у Бостону после пете утакмице и да су тамо били Дерек Фишер, Пау Гасол и Ламар Одом, као и остали, а да сам само почео да се смејем. Нашли смо смешну страну тога што губимо 3:2. То је моменат који никад, никад нећу заборавити"

Као једно од највећих достигнућа, Коби је истакао освајање титула и без Шакила О Нила, који је отишао из Ел-Еја 2004, након стављања три шампионска прстена на руку.

Додуше, и Коби је претио да ће напустити франшизу, али је ипак остао и успео и без најдоминантнијег центра новије историје кошарке.

"Био сам бесан. Био сам јако љут јер сам морао да освојим титулу без Шакила. Једноставно сам морао. То је био једноставно изазов. То ми је била опсесија", признаје Брајант.

Велики шампион стаће последњи пут на паркет Стејплс центра. НБА лиги и кошарци дао је много. Уживаћемо у његовој завршној представи.

Коментари / 0

Оставите коментар