Роналдињо: Пензија? Нећу још!

Легендарни Роналдињо Гаучо каже да још увек не планира да заврши каријеру и оде у пензију.

Фудбал 08.05.2016 | 18:40
Роналдињо: Пензија? Нећу још!

Некада набољи играч света, један од најдаровитијих фудбалера икада без клуба је од септембра прошле године – када је после само два месеца раскинуо уговор са Флуминенсеом.

Бивши креатор игре Пари Сен Жермена, Барселоне и Милана истакао је да се за сада бави само промоцијом фудбала, али да ће се сигурно наћи на терену у другом делу године.

"Тренутно радим искључиво на промоцији фудбала, али будите сигурни да ћу се у другој половини године сигурно вратити на терен", рекао је Дињо.

Тридесетшестогодишњи Бразилац никада није играо у Премијер лиги, иако је интересовање, поред клуба из Азије, Блиског Истока и остатка Европе, тимова са Острва било велико.

"Све се одиграло јако брзо. Мој добар пријатљ Сандро Росељ кандидаовао се 2003. за члана управе Барселоне, упитавши ме тада да ли би играо за Барсу ако он победи. Рекао сам му да бих, уколико победи. У том тренутку сам био на корак од Манчестер Јунајтеда, недостајало је само да се утаначе неки детаљи. Међутим, тада ме је Сандро позвао и рекао да иде ка победи, а остало знате", закључио је Роналдињо.

Осим титула са Гремијом, Барселоном, Миланом и Фламенгом, као и пехара Лиге шампиона, Клупског светског првенства и Копа Либертадореса, Роналдињо је освојио и Мундијал 2002. са Селесаом и Копа Америку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар