Ronaldinjo: Penzija? Neću još!

Legendarni Ronaldinjo Gaučo kaže da još uvek ne planira da završi karijeru i ode u penziju.

Fudbal 08.05.2016 | 18:40
Ronaldinjo: Penzija? Neću još!

Nekada nabolji igrač sveta, jedan od najdarovitijih fudbalera ikada bez kluba je od septembra prošle godine – kada je posle samo dva meseca raskinuo ugovor sa Fluminenseom.

Bivši kreator igre Pari Sen Žermena, Barselone i Milana istakao je da se za sada bavi samo promocijom fudbala, ali da će se sigurno naći na terenu u drugom delu godine.

"Trenutno radim isključivo na promociji fudbala, ali budite sigurni da ću se u drugoj polovini godine sigurno vratiti na teren", rekao je Dinjo.

Tridesetšestogodišnji Brazilac nikada nije igrao u Premijer ligi, iako je interesovanje, pored kluba iz Azije, Bliskog Istoka i ostatka Evrope, timova sa Ostrva bilo veliko.

"Sve se odigralo jako brzo. Moj dobar prijatlj Sandro Roselj kandidaovao se 2003. za člana uprave Barselone, upitavši me tada da li bi igrao za Barsu ako on pobedi. Rekao sam mu da bih, ukoliko pobedi. U tom trenutku sam bio na korak od Mančester Junajteda, nedostajalo je samo da se utanače neki detalji. Međutim, tada me je Sandro pozvao i rekao da ide ka pobedi, a ostalo znate", zaključio je Ronaldinjo.

Osim titula sa Gremijom, Barselonom, Milanom i Flamengom, kao i pehara Lige šampiona, Klupskog svetskog prvenstva i Kopa Libertadoresa, Ronaldinjo je osvojio i Mundijal 2002. sa Selesaom i Kopa Ameriku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar