Вујошевић: Моја борба је била другачија!

"Делује ми да се Партизан сада задовољава малим стварима. Свих претходних година играли смо финала, борили се за прва места и пласман у Евролигу. Онда, по завршетку прошле сезоне када је дошло до питања наступа у Еврокупу клуб није хтео да учествује због финансија. А сада се грчевито бори за тај Еврокуп", истиче трофејни стручњак.

Кошарка 09.05.2016 | 22:20
Вујошевић: Моја борба је била другачија!

Када је долазио у Лимож, навијачи француског клуба од Душка Вујошевића очекивали су чуда. Ипак, још једном се показало да у животу, па тако и у кошарци, ни за шта не постоји чаробан штапић, односно да нема јасне и прецизне формуле успеха.
То добро зна и трофејни стручњак који није успео да се са Лиможом пробије до позиције за плеј-оф, али је у интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт истакао да упркос тој чињеници наставља да ради на пројекту који му је поверила управа славног клуба.

Вујошевић је поручио и "дежурним душебрижницима" у Србији да нема разлога да буде забринут за свој статус.
"Са Лиможом имам уговор на годину и по дана. Ни у једном моменту од стране управе Лиможа није било неке врсте условљавања неким циљевима. Наравно, ми смо желели што бољи резултат. Зато морам да кажем да није тачно да сам забринут. Искрено, зачуђен сам причом о свом статусу у Лиможу, за коју видим се пласира и у Србији", рекао је Вујошевић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Он каже да је у борби за место у плеј-офу за Лимож заправо кључни пораз био онај на гостовању Дижону почетком априла. Управо је Дижон био један од главних конкурената за осмо место на табели.
"Чак и у случају победе над Монаком, с обзиром да су и сви остали побеђивали, наше шансе биле би теоретске. Реално, ми смо изгубили шансе за плеј-оф после пораза од Дижона. Иначе, ако би се гледао само други део сезоне, ми били трећи тим по успешности у шампионату. Ситуација је била јако лоша кад сам досао, ту су били и неки лошији неки односи унутар тима. Успели смо да се стабилизујемо. Нормално, желели смо пласман у плеј-оф и имали веће амбиције", навео је он.

Вујошевић и даље прати шта се дешава у Партизану, српској кошарци и ситуацију око тога у којем ће европском такмичењу следеће сезоне наступати најтрофејнији клуб на овим просторима.
"Делује ми да се Партизан сада задовољава малим стварима. Свих претходних година играли смо финала, борили се за прва места и пласман у Евролигу. Онда, по завршетку прошле сезоне када је дошло до питања наступа у Еврокупу клуб није хтео да учествује због финансија. А сада се грчевито боре за тај Еврокуп", наводи Вујошевић.

Он је као тренер Партизана освојио укупно 23 домаћа, регионална и међународна трофеја, Вујошевић. Из Хумске је отишао прошлог лета кад му није продужен уговор, а клуб и даље има финансијске проблеме.
"Видим да се из клуба захваљују премијеру на помоћи, а пре него што је почео да помаже, Партизан је био шампион малтене у свим спортовима. Сада је клуб сведен на екипу из сенке која може да изненади у купу. Људи су задовољни што могу да преживе. Моја борба је била сасвим другачија, зато сам елиминисан", поручио је он.

Рат на релацији ФИБА-Евролига је нешто што заокупља пажњу кошаркашке јавности широм Европе, а у овом тренутку крај те саге се не назире јасно.

"Наравно да сам у току са свим што се дешава, ради се о значајном питању. Мислим да није добро за кошарку што је 11 клубова који су потписали вишегодишње уговоре са Евролигом подигнуто на виши ниво. На тај начин су девалвирана национална првенства", истакао је Вујошевић.

Он прогнозира да ће ускоро ипак доћи до компромисног решења, пошто од овакве ситуације тешко да неко има икакве користи. Поготово, када се узму у обзир суспензије и казне за којима је посегла светска кућа кошарке.
"На крају ће ФИБА и Евролига морати да седну за сто и да морају да седну да се договоре. Искрено, сматрам да је ФИБА претерала претећи сваки трећи дан 'атомском бомбом' у виду суспензија, мада су у основи у праву", сматра трофејни стручњак.

Ни за Лимож још не може дефинитивно да се каже у ком такмичењу ће играти од јесени. Мада, представници трофејног француског клуба били су присутни на последњих неколико састанака Евролиге посвећеним Еврокупу у којем би без дилеме било места за шампиона Старог континента из 1993. године.
"Логично је у целој причи да клубови имају жељу да играју што јаче и квалитетније такмичење, али исто тако, нормално је што неће да ризикују да буду избачени из националних лига и зато чекају да виде шта ће бити на крају", закључио је Вујошевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар