Vujošević: Moja borba je bila drugačija!

"Deluje mi da se Partizan sada zadovoljava malim stvarima. Svih prethodnih godina igrali smo finala, borili se za prva mesta i plasman u Evroligu. Onda, po završetku prošle sezone kada je došlo do pitanja nastupa u Evrokupu klub nije hteo da učestvuje zbog finansija. A sada se grčevito bori za taj Evrokup", ističe trofejni stručnjak.

Košarka 09.05.2016 | 22:20
Vujošević: Moja borba je bila drugačija!

Kada je dolazio u Limož, navijači francuskog kluba od Duška Vujoševića očekivali su čuda. Ipak, još jednom se pokazalo da u životu, pa tako i u košarci, ni za šta ne postoji čaroban štapić, odnosno da nema jasne i precizne formule uspeha.
To dobro zna i trofejni stručnjak koji nije uspeo da se sa Limožom probije do pozicije za plej-of, ali je u intervjuu za MOZZART Sport istakao da uprkos toj činjenici nastavlja da radi na projektu koji mu je poverila uprava slavnog kluba.

Vujošević je poručio i "dežurnim dušebrižnicima" u Srbiji da nema razloga da bude zabrinut za svoj status.
"Sa Limožom imam ugovor na godinu i po dana. Ni u jednom momentu od strane uprave Limoža nije bilo neke vrste uslovljavanja nekim ciljevima. Naravno, mi smo želeli što bolji rezultat. Zato moram da kažem da nije tačno da sam zabrinut. Iskreno, začuđen sam pričom o svom statusu u Limožu, za koju vidim se plasira i u Srbiji", rekao je Vujošević na početku razgovora za MOZZART Sport.

On kaže da je u borbi za mesto u plej-ofu za Limož zapravo ključni poraz bio onaj na gostovanju Dižonu početkom aprila. Upravo je Dižon bio jedan od glavnih konkurenata za osmo mesto na tabeli.
"Čak i u slučaju pobede nad Monakom, s obzirom da su i svi ostali pobeđivali, naše šanse bile bi teoretske. Realno, mi smo izgubili šanse za plej-of posle poraza od Dižona. Inače, ako bi se gledao samo drugi deo sezone, mi bili treći tim po uspešnosti u šampionatu. Situacija je bila jako loša kad sam dosao, tu su bili i neki lošiji neki odnosi unutar tima. Uspeli smo da se stabilizujemo. Normalno, želeli smo plasman u plej-of i imali veće ambicije", naveo je on.

Vujošević i dalje prati šta se dešava u Partizanu, srpskoj košarci i situaciju oko toga u kojem će evropskom takmičenju sledeće sezone nastupati najtrofejniji klub na ovim prostorima.
"Deluje mi da se Partizan sada zadovoljava malim stvarima. Svih prethodnih godina igrali smo finala, borili se za prva mesta i plasman u Evroligu. Onda, po završetku prošle sezone kada je došlo do pitanja nastupa u Evrokupu klub nije hteo da učestvuje zbog finansija. A sada se grčevito bore za taj Evrokup", navodi Vujošević.

On je kao trener Partizana osvojio ukupno 23 domaća, regionalna i međunarodna trofeja, Vujošević. Iz Humske je otišao prošlog leta kad mu nije produžen ugovor, a klub i dalje ima finansijske probleme.
"Vidim da se iz kluba zahvaljuju premijeru na pomoći, a pre nego što je počeo da pomaže, Partizan je bio šampion maltene u svim sportovima. Sada je klub sveden na ekipu iz senke koja može da iznenadi u kupu. Ljudi su zadovoljni što mogu da prežive. Moja borba je bila sasvim drugačija, zato sam eliminisan", poručio je on.

Rat na relaciji FIBA-Evroliga je nešto što zaokuplja pažnju košarkaške javnosti širom Evrope, a u ovom trenutku kraj te sage se ne nazire jasno.

"Naravno da sam u toku sa svim što se dešava, radi se o značajnom pitanju. Mislim da nije dobro za košarku što je 11 klubova koji su potpisali višegodišnje ugovore sa Evroligom podignuto na viši nivo. Na taj način su devalvirana nacionalna prvenstva", istakao je Vujošević.

On prognozira da će uskoro ipak doći do kompromisnog rešenja, pošto od ovakve situacije teško da neko ima ikakve koristi. Pogotovo, kada se uzmu u obzir suspenzije i kazne za kojima je posegla svetska kuća košarke.
"Na kraju će FIBA i Evroliga morati da sednu za sto i da moraju da sednu da se dogovore. Iskreno, smatram da je FIBA preterala preteći svaki treći dan 'atomskom bombom' u vidu suspenzija, mada su u osnovi u pravu", smatra trofejni stručnjak.

Ni za Limož još ne može definitivno da se kaže u kom takmičenju će igrati od jeseni. Mada, predstavnici trofejnog francuskog kluba bili su prisutni na poslednjih nekoliko sastanaka Evrolige posvećenim Evrokupu u kojem bi bez dileme bilo mesta za šampiona Starog kontinenta iz 1993. godine.
"Logično je u celoj priči da klubovi imaju želju da igraju što jače i kvalitetnije takmičenje, ali isto tako, normalno je što neće da rizikuju da budu izbačeni iz nacionalnih liga i zato čekaju da vide šta će biti na kraju", zaključio je Vujošević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar