Словенија ''гори''! Дерби за титулу: Олимпија - Марибор!

Олимпија и Марибор ће у суботу увече играти меч 33. кола првенства Словеније који би могао да одлучи о прваку. Да ли ће Олимпија прекинути доминацију Марибора? Полиција у приправности, стадион распродат.

Фудбал 07.05.2016 | 12:40
Словенија ''гори''! Дерби за титулу: Олимпија - Марибор!

Више од две деценије Љубљана чека титулу првака Словеније. Олимпија је у претходних 20 година нестајала са фудбалске мапе, враћала се, да би у овој сезони, коначно показала зубе Марибору.

У суботу увече, у љубљанским "Стожицама" Олимпија и Марибор одмериће снаге у дербију који би могао да реши питање првака државе. Три кола пре краја првенства, Олимпија има три бода више (65 према 62 бода).

Колико овај меч привлачи пажње говори и податак да је распродато свих 14.000 карата за мање од 48 сати (капацитет стадиона је 16.000 хиљада, али је полиција, у договору са Олимпијом, одлучила да не пусти у продају све карте из разлога безбедности).

Из Марибора је најављен масовни долазак "Виола" (навијачка група), а "Греен Драгонс" (навијачи Олимпије) ће учинити све да им боравак у Љубљани загорчају. Зато је полиција на максималном степену приправности.

За капитена Олимпије Даријана Матића дилеме нема - то ће му бити највећи и најкважнији дерби у каријери.

"За многе од нас ово ће бити дерби каријере. Највећа 'уметност' биће да у утакмицу уђемо потпуно смирени. Ако то успемо, играћемо фудбал какав очекују наши навијачи".

Један од оних од којих се очекује да, можда, реши меч јесте 32-годишњи фудбалер Олимпије Мирослав Радовић:

"После свих турбуленција које су се догодиле у клубу (растанак са тренером Марком Николићем, потом одлазак директора Ранка Стојића), била нам је неопходна победа у Копру што смо и урадили. Игра у другом полувремену је била највоља у овом делу сезоне. Том победом смо дигли самопуздање пред дерби са Марибором. Очекујем да против Марибора, а неће нам сигурно бити лако, покажемо исту такву игру, да будемо квалитетни, паметни... Очекујем праву, мушку утакмицу у којој ћемо се ми на крају радовати са нашим навијачима".

Навијачи Марибора су неколико наврата претходних недеља "држали буквцу" фудбалерима, посећивали их на тренинзима, претили...

Играчи и стручни штаб Марибора једва чекају да утакмица почне.

"Ово је најбоље што имамо у Словенији. На тренинзима су играчи радили одлично, били су пуни оптимизма, а и Марибор традиционално добро игра у Љубљани. Очекујем још једно пријатно вече", каже тренер Марибора Дарко Миланич, још један бивши играч Партизана.

Он каже да Марибор долази у Љубљану да одигра на победу. Дакле, офанзивно.

"Али, нећемо срљати, разуме се. Имамо снагу, квалитет, жељу да испунимо циљ - три бода. У целом клубу оптимизам лебди у ваздуху, свуда се осећа, у ходницима, свлачионици. Од 24. кола, када смо смањили заостатак, верујемо да смо билизу и да можемо да стигнемо Олимпију".

Извор: Мондо.рс

 

Коментари / 0

Оставите коментар