Slovenija ''gori''! Derbi za titulu: Olimpija - Maribor!

Olimpija i Maribor će u subotu uveče igrati meč 33. kola prvenstva Slovenije koji bi mogao da odluči o prvaku. Da li će Olimpija prekinuti dominaciju Maribora? Policija u pripravnosti, stadion rasprodat.

Fudbal 07.05.2016 | 12:40
Slovenija ''gori''! Derbi za titulu: Olimpija - Maribor!

Više od dve decenije Ljubljana čeka titulu prvaka Slovenije. Olimpija je u prethodnih 20 godina nestajala sa fudbalske mape, vraćala se, da bi u ovoj sezoni, konačno pokazala zube Mariboru.

U subotu uveče, u ljubljanskim "Stožicama" Olimpija i Maribor odmeriće snage u derbiju koji bi mogao da reši pitanje prvaka države. Tri kola pre kraja prvenstva, Olimpija ima tri boda više (65 prema 62 boda).

Koliko ovaj meč privlači pažnje govori i podatak da je rasprodato svih 14.000 karata za manje od 48 sati (kapacitet stadiona je 16.000 hiljada, ali je policija, u dogovoru sa Olimpijom, odlučila da ne pusti u prodaju sve karte iz razloga bezbednosti).

Iz Maribora je najavljen masovni dolazak "Viola" (navijačka grupa), a "Green Dragons" (navijači Olimpije) će učiniti sve da im boravak u Ljubljani zagorčaju. Zato je policija na maksimalnom stepenu pripravnosti.

Za kapitena Olimpije Darijana Matića dileme nema - to će mu biti najveći i najkvažniji derbi u karijeri.

"Za mnoge od nas ovo će biti derbi karijere. Najveća 'umetnost' biće da u utakmicu uđemo potpuno smireni. Ako to uspemo, igraćemo fudbal kakav očekuju naši navijači".

Jedan od onih od kojih se očekuje da, možda, reši meč jeste 32-godišnji fudbaler Olimpije Miroslav Radović:

"Posle svih turbulencija koje su se dogodile u klubu (rastanak sa trenerom Markom Nikolićem, potom odlazak direktora Ranka Stojića), bila nam je neophodna pobeda u Kopru što smo i uradili. Igra u drugom poluvremenu je bila najvolja u ovom delu sezone. Tom pobedom smo digli samopuzdanje pred derbi sa Mariborom. Očekujem da protiv Maribora, a neće nam sigurno biti lako, pokažemo istu takvu igru, da budemo kvalitetni, pametni... Očekujem pravu, mušku utakmicu u kojoj ćemo se mi na kraju radovati sa našim navijačima".

Navijači Maribora su nekoliko navrata prethodnih nedelja "držali bukvcu" fudbalerima, posećivali ih na treninzima, pretili...

Igrači i stručni štab Maribora jedva čekaju da utakmica počne.

"Ovo je najbolje što imamo u Sloveniji. Na treninzima su igrači radili odlično, bili su puni optimizma, a i Maribor tradicionalno dobro igra u Ljubljani. Očekujem još jedno prijatno veče", kaže trener Maribora Darko Milanič, još jedan bivši igrač Partizana.

On kaže da Maribor dolazi u Ljubljanu da odigra na pobedu. Dakle, ofanzivno.

"Ali, nećemo srljati, razume se. Imamo snagu, kvalitet, želju da ispunimo cilj - tri boda. U celom klubu optimizam lebdi u vazduhu, svuda se oseća, u hodnicima, svlačionici. Od 24. kola, kada smo smanjili zaostatak, verujemo da smo bilizu i da možemo da stignemo Olimpiju".

Izvor: Mondo.rs

 

Komentari / 0

Ostavite komentar