Пековић: Није реално да купим Партизан!

Боље је овако - када је државни клуб! "Надамо се повратку у Евролигу за две до три године", рекао је председник црно-белих.

Кошарка 07.05.2016 | 15:00
Пековић: Није реално да купим Партизан!

Црни облаци свили су се над Хумској 1 прошлог лета. Партизан се налазио на ивици егзистенције, суочен са потпуним финансијским крахом који је озбиљно уздрмао све структуре. Као спасилац наишао је Партизанов некадашњи центар Никола Пековић, који је одлучио да узме врућ кромпир у своје руке и покуша да клуб извуче из блата. После једне непуне сезоне ситуација се драстично поправила, због чега се међу присталицама црно-белих пробудила жеља да садашњи играч Минесоте постане пуноправни власник тим, односно да купи Парни ваљак.
"То није баш реално, не могу да кажем да то желим или не желим. Никада нисмо разговарали о томе. Појавила се прича, али боље је овако, када је клуб државни. Када бисмо били на нули, па човек и да размисли. Међутим, с дуговима, тешко", рекао је Пековић за Новости.

Партизан ће готово извесно наредне сезоне бити учесник Еврокупа, али оно најважније питање гласи - када ће екипа поново бити у Евролиги?
"На почетку сезоне сам рекао да нам је потребно неколико година да се консолидујемо, и играчки, и финансијски. Већ сад видимо да све иде набоље. Надамо се да ће то бити за две-три године. Радимо да до тога дође што пре, то је у интересу свих".

Једна од највећих бољки клуба из Хумске 1 последњих година била је недостатак адекватног броја спонзора. А како сам Пековић каже - процес проналажења истих је паклено тежак.
"Када сам дошао имали смо само НИС. Недавно нам је држава помогла, као и премијер, и добили смо Телеком. Било је још неких помоћи са стране и нешто што сам ја сам додао. Усталили смо динамику плаћања и нема кашњења. Немогуће је све дугове вратити одједном, али успели смо да преживимо и доведемо нека појачања, што је у првом тренутку деловало немогуће. Мислили смо да ћемо играти са јуниорским тимом. То људи брзо забораве, такав је наш менталитет. Сада нико не размишљао о томе како смо почели. Нисмо имали ништа, Партизан је био у најлошијој ситуацији од свог оснивања. То је борба која је за нас сада још тежа него што је била, јер онда нисмо имали никаква очекивања, а сада су она порасла".

Међу навијачима црно-белих покренута је иницијатива да Парни ваљак добије своју халу за тренинге. Међутим, колико је то заправо реалност одговорио је први човек Партизана.
"На годишњем нивоу, на плаћање сала за млађе категорије одлази толико новца колико би коштао један одличан играч, типа Кевина Џонса. Навијачи су покренули акцију и разговараћемо са њима. Постоји земљиште предвиђено за халу, али ми тренутно не можемо да издвојимо новац за то. Све се своди на причу, али сигурно да је то нешто о чему размишљамо", закључио је Пековић разговор за Новости.

Извор: моззартспорт.цом, Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар