Peković: Nije realno da kupim Partizan!

Bolje je ovako - kada je državni klub! "Nadamo se povratku u Evroligu za dve do tri godine", rekao je predsednik crno-belih.

Košarka 07.05.2016 | 15:00
Peković: Nije realno da kupim Partizan!

Crni oblaci svili su se nad Humskoj 1 prošlog leta. Partizan se nalazio na ivici egzistencije, suočen sa potpunim finansijskim krahom koji je ozbiljno uzdrmao sve strukture. Kao spasilac naišao je Partizanov nekadašnji centar Nikola Peković, koji je odlučio da uzme vruć krompir u svoje ruke i pokuša da klub izvuče iz blata. Posle jedne nepune sezone situacija se drastično popravila, zbog čega se među pristalicama crno-belih probudila želja da sadašnji igrač Minesote postane punopravni vlasnik tim, odnosno da kupi Parni valjak.
"To nije baš realno, ne mogu da kažem da to želim ili ne želim. Nikada nismo razgovarali o tome. Pojavila se priča, ali bolje je ovako, kada je klub državni. Kada bismo bili na nuli, pa čovek i da razmisli. Međutim, s dugovima, teško", rekao je Peković za Novosti.

Partizan će gotovo izvesno naredne sezone biti učesnik Evrokupa, ali ono najvažnije pitanje glasi - kada će ekipa ponovo biti u Evroligi?
"Na početku sezone sam rekao da nam je potrebno nekoliko godina da se konsolidujemo, i igrački, i finansijski. Već sad vidimo da sve ide nabolje. Nadamo se da će to biti za dve-tri godine. Radimo da do toga dođe što pre, to je u interesu svih".

Jedna od najvećih boljki kluba iz Humske 1 poslednjih godina bila je nedostatak adekvatnog broja sponzora. A kako sam Peković kaže - proces pronalaženja istih je pakleno težak.
"Kada sam došao imali smo samo NIS. Nedavno nam je država pomogla, kao i premijer, i dobili smo Telekom. Bilo je još nekih pomoći sa strane i nešto što sam ja sam dodao. Ustalili smo dinamiku plaćanja i nema kašnjenja. Nemoguće je sve dugove vratiti odjednom, ali uspeli smo da preživimo i dovedemo neka pojačanja, što je u prvom trenutku delovalo nemoguće. Mislili smo da ćemo igrati sa juniorskim timom. To ljudi brzo zaborave, takav je naš mentalitet. Sada niko ne razmišljao o tome kako smo počeli. Nismo imali ništa, Partizan je bio u najlošijoj situaciji od svog osnivanja. To je borba koja je za nas sada još teža nego što je bila, jer onda nismo imali nikakva očekivanja, a sada su ona porasla".

Među navijačima crno-belih pokrenuta je inicijativa da Parni valjak dobije svoju halu za treninge. Međutim, koliko je to zapravo realnost odgovorio je prvi čovek Partizana.
"Na godišnjem nivou, na plaćanje sala za mlađe kategorije odlazi toliko novca koliko bi koštao jedan odličan igrač, tipa Kevina Džonsa. Navijači su pokrenuli akciju i razgovaraćemo sa njima. Postoji zemljište predviđeno za halu, ali mi trenutno ne možemo da izdvojimo novac za to. Sve se svodi na priču, ali sigurno da je to nešto o čemu razmišljamo", zaključio je Peković razgovor za Novosti.

Izvor: mozzartsport.com, Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar