Зов НБА лиге могао би да ојади Евролигу!

Најбољи играчи тренутно најелитнијег европског такмичења могли би на крају сезоне да спакују кофере!

Кошарка 09.05.2016 | 19:40
Зов НБА лиге могао би да ојади Евролигу!

Рат између Евролиге и ФИБА букти. Две организације се боре за превласт, а док та борба траје, један далеко моћнији и богатији играч могао би на лето да остави стари континент без неких од најбољих кошаркаша.

Шпански медији преносе да су Јан Весели, Густаво Ајон и Нандо Де Коло на мети клубова из најјаче кошаркашке лиге на свету и да већ имају одређене понуде. Конкретно, Де Колоа и Веселог помно прате Денвер Нагетси.

Такође, Дарио Шарић је већ истакао да напушта Анадолу Ефес и да ће играти за Филаделфију. Ту је и Мирослав Радуљица који тражи излаз "преко баре", а многим клубовима интересантан је и Серхио Родригез из Реал Мадрида.

Ту је и Богдан Богдановић који би врло лако наредне сезоне могао да заигра за Финикс, али је питање да ли ће се то догодити овог лета, као и Ентони Рендолф и Малколм Дилејни који су веома интересантни потенцијалним купцима.

НБА клубови врло лако и без по муке могу да понуде и дупло веће суме од најбогатијих европских тимова, па уз ову негативну климу која влада можемо врло лако очекивати одлив неких од најбољих европских кошаркаша ка НБА лиги.

Серхио Љуљ и Милош Теодосић су ретки који су до сада одолели зову НБА лиге.

Али, шта ће бити са осталима?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес, Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар