Zov NBA lige mogao bi da ojadi Evroligu!

Najbolji igrači trenutno najelitnijeg evropskog takmičenja mogli bi na kraju sezone da spakuju kofere!

Košarka 09.05.2016 | 19:40
Zov NBA lige mogao bi da ojadi Evroligu!

Rat između Evrolige i FIBA bukti. Dve organizacije se bore za prevlast, a dok ta borba traje, jedan daleko moćniji i bogatiji igrač mogao bi na leto da ostavi stari kontinent bez nekih od najboljih košarkaša.

Španski mediji prenose da su Jan Veseli, Gustavo Ajon i Nando De Kolo na meti klubova iz najjače košarkaške lige na svetu i da već imaju određene ponude. Konkretno, De Koloa i Veselog pomno prate Denver Nagetsi.

Takođe, Dario Šarić je već istakao da napušta Anadolu Efes i da će igrati za Filadelfiju. Tu je i Miroslav Raduljica koji traži izlaz "preko bare", a mnogim klubovima interesantan je i Serhio Rodrigez iz Real Madrida.

Tu je i Bogdan Bogdanović koji bi vrlo lako naredne sezone mogao da zaigra za Finiks, ali je pitanje da li će se to dogoditi ovog leta, kao i Entoni Rendolf i Malkolm Dilejni koji su veoma interesantni potencijalnim kupcima.

NBA klubovi vrlo lako i bez po muke mogu da ponude i duplo veće sume od najbogatijih evropskih timova, pa uz ovu negativnu klimu koja vlada možemo vrlo lako očekivati odliv nekih od najboljih evropskih košarkaša ka NBA ligi.

Serhio Ljulj i Miloš Teodosić su retki koji su do sada odoleli zovu NBA lige.

Ali, šta će biti sa ostalima?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images, Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar