Закона о акцизама скинут с дневног реда

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је новинарима да је данас требало да буде на дневном реду сједнице Савјет министара БиХ Приједлог о измјени и допуни Закона о акцизама, односно такозвани плави дизел, али је скинут са дневног реда због допуне мишљења од Министарства финансија БиХ.

Босна и Херцеговина 13.04.2016 | 15:23
Закона о акцизама скинут с дневног реда

"Као ресорни министар и даље ћу инсистирати на томе. Надам се да ћу имати подршку и осталих колега да коначно добијемо овај закон", казао је министар Шаровић.

На питање када би друге акцизе могле доћи на ред, одговорио је да оне нису данас на дневном реду, те да је могуће да буду на једној од наредних сједница.

"Мање има коментара на акцизе које се односе на нафту и нафтне деривате, али постоји много полемике о акцизама које би се издвајале на дуван, алкохолна пића. Већ знате коментаре који долазе с различитих нивоа која укључују струковна удружења, коморски систем, па и с неких других адреса", објаснио је Шаровић.

На новинарско питање како, по његовом мишљењу, ријешити проблеме у вези са пописом становништва, одговорио је да питање пописа није било на сједници Савјета министара БиХ и „свако од нас ко о овом питању говори, говори у своје име, али не у име Савјета министара".

"Када дође то питање на Савјет министара БиХ, ако дође, имаћу свој став. Мислим да је одговорност на статистикама у БиХ. Они о овом питању треба да се усагласе, тако закон каже", навео је Шаровић. Он је додао и да заступа став да Савјет министара БиХ „ово питање не пресијеца на било који начин и у то уноси неку политичку одлуку; није за то ни овлашћено".

"Све што се мене тиче упућујем на статистику БиХ и статистичке заводе Федерације и Републике Српске. Какву год они одлуку донесу консензусом, апсолутно сам за њу. Заступам став да треба јасно прочитати закон и поступати у складу са законом", казао је Шаровић.

Коментари / 0

Оставите коментар