Стејт департмент тражи извештај о пожару!

Амерички Стејт департмент је затражио примерак извештаја о истрази о пожару који је уништио српску православну цркву у Њујорку у недељу увече на Ускрс, потврдила је Ватрогасна служба Њујорка.

Свијет 05.05.2016 | 21:26
Стејт департмент тражи извештај о пожару!

То је данас пренео "Њујорк дејли њуз" на свом сајту, позивајући се на Њујоршку ватрогасну службу.

Како наводи "Њујорк дејли њуз", Стејт департмент је тај захтев изнео у име званичника Амбасаде Србије забринутих због низа пожара у православним црквама у свету.

Званично је потврђено да пожар, у којем је на Ускрс изгорела Саборна црква Светог Саве у Њујорку, није подметнут, рекла је за РТС конзул Србије у Њујорку Мирјана Живковић.

Медији су, практично од избијања пожара, спекулисали могућношћу да је њујоршки пожар изазван намерно, тим пре што су готово истворемено плануле и православне цркве у Сиднеју и Мелбурну, и манастриски комплекс у Русији.

Ишло се дотле да је овај катастрофални довођен у везу са проблематичним проглашењем за свеца католичког кардинала, Хрвата Алојзија Степинца, чему се противи Српска православна црква.

Једна од информација медија била је и да је паљење организовао њујоршки мафијаш албанског порекла Џон Алите.

И патријарх српски Иринеј рекао је да је најмање могуће да се црква у запалила од свећа.

(Мондо.рс)

(Фото: АП/Катхy Wилленс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хм

06.05.2016 10:23

Полиција САДа ће наћи овог пиромана и оне који стоје иза овог. Америчка администрација сигурно неће дозболити овакве ствари на територији САДа. Јер је ово поткопавање темеља САДа.

ОДГОВОРИТЕ