Шамар Хрватској! Кери одбио Миру Ковача

Амерички државни секретар Џон Кери наводно је одбио да прими хрватског министра спољних послова Миру Ковача, пише данас Н1 Хрватска.

Регион 05.05.2016 | 17:53
Шамар Хрватској! Кери одбио Миру Ковача

Позивајући се на портал Телеграм.хр, ова регионална ТВ наводи да је, према службеном протоколу, Ковач требало да се састане са Керијем јуче у 17 сати по америчком времену, али до састанка није дошло.

О састанку је писао и "Вол стрит џорнал", али америчка страна га је у последњем тренутку отказала, а Ковача су послали на састанак са Керијевим замеником Томасом Шеноном, што је и објављено на веб страници Стејт департмента.

Према Телеграму, из Стејт департмента су потврдили да до најављеног састанака Ковача и Керија није дошло.

Извори Телеграма из дипломатских кругова кажу да је Ковач путовао у Вашингтон управо због састанка са шефом Стејт департмента, а његово отказивање се тумачи као озбиљан ударац за хрватски углед у свету.

Ковач, како се наводи, медијима планира да каже како су обе стране имале неодложне обавезе, због чега је најављени састанак отказан.

То, међутим, демантују релевантни извори из хрватске дипломатије. “Реч је о догађају без преседана у новијој хрватској историји”, каже неименовани извор, преноси Н1 Хрватска.

Медији преносе да је пре неколико недеља представнике хрватске власти посетио је специјални изасланик за питања холокауста америчког Стејт департмента Николас Дин.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

И

05.05.2016 16:11

Па ста???Амери раде ста хоце!!!Осим тога,ста нега интересује један мали Хрватски,министар спољних послова???Ха,Ха,Ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подбачај

05.05.2016 16:25

Сада се дистанцирају од оног што су сами изродили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн

07.05.2016 00:27

Хрватску је одј..ала Њемачка па се сад улизују САД-у.

ОДГОВОРИТЕ