Šamar Hrvatskoj! Keri odbio Miru Kovača

Američki državni sekretar Džon Keri navodno je odbio da primi hrvatskog ministra spoljnih poslova Miru Kovača, piše danas N1 Hrvatska.

Region 05.05.2016 | 17:53
Šamar Hrvatskoj! Keri odbio Miru Kovača

Pozivajući se na portal Telegram.hr, ova regionalna TV navodi da je, prema službenom protokolu, Kovač trebalo da se sastane sa Kerijem juče u 17 sati po američkom vremenu, ali do sastanka nije došlo.

O sastanku je pisao i "Vol strit džornal", ali američka strana ga je u poslednjem trenutku otkazala, a Kovača su poslali na sastanak sa Kerijevim zamenikom Tomasom Šenonom, što je i objavljeno na veb stranici Stejt departmenta.

Prema Telegramu, iz Stejt departmenta su potvrdili da do najavljenog sastanaka Kovača i Kerija nije došlo.

Izvori Telegrama iz diplomatskih krugova kažu da je Kovač putovao u Vašington upravo zbog sastanka sa šefom Stejt departmenta, a njegovo otkazivanje se tumači kao ozbiljan udarac za hrvatski ugled u svetu.

Kovač, kako se navodi, medijima planira da kaže kako su obe strane imale neodložne obaveze, zbog čega je najavljeni sastanak otkazan.

To, međutim, demantuju relevantni izvori iz hrvatske diplomatije. “Reč je o događaju bez presedana u novijoj hrvatskoj istoriji”, kaže neimenovani izvor, prenosi N1 Hrvatska.

Mediji prenose da je pre nekoliko nedelja predstavnike hrvatske vlasti posetio je specijalni izaslanik za pitanja holokausta američkog Stejt departmenta Nikolas Din.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

I

05.05.2016 18:11

Pa sta???Ameri rade sta hoce!!!Osim toga,sta nega interesuje jedan mali Hrvatski,ministar spoljnih poslova???Ha,Ha,Ha

ODGOVORITE
Name

Podbačaj

05.05.2016 18:25

Sada se distanciraju od onog što su sami izrodili.

ODGOVORITE
Name

Knin

07.05.2016 02:27

Hrvatsku je odj..ala Njemačka pa se sad ulizuju SAD-u.

ODGOVORITE