Том и Џери су криви за насиље на Блиском истоку

Цртани филмови и видео игре Том и Џери су главни разлог насиља на Блиском истоку и творевина попут Исламске државе, изјавила је египатска обавештајна агенција.

Занимљивости 05.05.2016 | 15:46
Том и Џери су криви за насиље на Блиском истоку

"Том и Џери представљају насиље као забавну активност, и порука коју шаљу је – да, ја могу да га ударим... могу да га разнесем експлозивом. Овакав став временом у очима посматрача постаје нешто природно", рекао је Салан Абдел Садеq на конференцији под називом "Медији и култура насиља "на Универзитету у Каиру.

Том и Џери, популарни амерички анимирани филм из 1940. године, приказује вечну борбу између мачке и миша у којој свако користи необичне методе да порази свог противника.

Абдел Садек, шеф државне обавештајне службе у Египту недавно је зијавио да су видео игре делом криве за насиље и екстремизам у региону, пише Дејли мејл.

"Видео игре се шире великом брзином. За младе људе је постало нормално да дуго седе за рачунарима и забављају се на тај начин. Људи воле да да учествују у тучама и борбама", сматра Садек.

Он је такође упозорио да египатски медији, иако производе за домаћу публику, имају утицаја и на међународни углед земље.

Упркос упозорењима на опасности од насилних видео игара и цртаних филмова у којима је присутно насиље, египатска влада не планира да цензурише такве садржаје.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар