ЛШ: Титула стиже у Мадрид! Реал или Атлетико!

Мадрид влада Европом! Реал на Атлетико - ЦОПY 2014., ПАСТЕ 2016.! Реал Мадрид победио Манчестер сити и пласирао се у финале Лиге шампиона где га чека велики градски ривал Атлетико. "Краљевски клуб" заслужено до 1:0.

Фудбал 04.05.2016 | 23:15
ЛШ: Титула стиже у Мадрид! Реал или Атлетико!

Пре две године Лисабон, а ове Милано! Атлетико на Реал, па да видимо ко је бољи. Пехар првака Европе сигурно се из Барселоне сели за Мадрид, где је краљевски клуб вечерас одиграо таман толико добро да у игри живаца прође Манчестер Сити и закаже дуел са Јорганџијама, које није добио ове сезоне, али их је избацио у лањском четвртфиналу, пре тога “отео” титулу првака Европе у главном граду Португалије.

Мадрид ће 28. маја у Милану добити шампиона Европе!

Реал 11. пут или Атлетико први, у сваком случају гледаћемо репризу финала од пре две сезоне, када је "краљевски клуб" уз доста среће на Да Лужу, тек после продужетака, савладао градског ривала (4:1) и стигао до десете титуле првака Европе, а "јорганџије" изгубиле друго финале.

Атлетико ће имати велику прилику за реванш и не само то, већ и шансу да освоји такмичење пошто је претходно елиминисао на почетку сезоне три највећа фаворита - Барселону, Бајерн и Реал Мадрид. Прва два су прецртана, остаје још трећи!

Али, отом потом...

Реал је до 14. финала Лиге и Купа шампиона стигао после минималне победе против Манчестер ситија на "Сантјаго Барнабеу" - 1:0. На Етихаду је пре осам дана било 0:0, тако да је један погодак био сасвим довољан да Зинедин Зидан обезбеди своје прво велико финале као тренер.

Тренутак одлуке догодио се у 20. минуту. Гол је у први мах приписан Герету Бејлу, али је комисија УЕФА на полувремену, ипак, одлучила да "казни" Фернанда и фудбалеру "грађана" поред имена допише аутогол, јер је очигледно и био.

Велшанин је покушао да центрира, пошто га је претходно проиграо Карвахал, али је Бразилац уклизао, закачио лопту, а она је прелетела Џоа Харта и завршила у "малој мрежи".

Срећа!

Али, миљеници фортуне у среду увече су много више били играчи из Енглеске. Само захваљујући врло добром голману Харту, па и оквиру гола, не тако сјајан Реал није славио убедљивију победу.

Сити је за 90 минута остао без директног ударца према Кејлору Навасу. Имао је Фернандињо велику прилику два минута пре одмора, али његов шут није био довољно прецизан. Лопта је окрзнула спољни део стативе и шанса, испоставиће се једина права, је отишла у неповрат. До краја меча још је Кун Агуеро шутирао са дистанце тик изнад пречке и то је било све од изабраника Мануела Пелегринија.

Они финале у Берлину у среду нису заслужили.

Некако су и стизали до половине Реала, али је завршни пас или онај који би требало да омогући шнасу био катастрофалан, а у лошој игри предњачио је Де Брујне. Ни остали нису блистали... Можда их је и повреда капитена Компанија већ у 10. минуту пореметила.

Реал је тако од изгубљене сезоне остао у трци за два велика трофеја.

Постављање Зидана се испоставило као кључно, јер је мадридски састав поново у борби за титулу првака Шпаније, где има мање шансе, и Европе, где ће, ипак, поново имати улогу фаворита против њиховог главног џелата ове сезоне Атлетика.

А Манчестер је одиграо разочаравајуће. Поражавајуће. Недостојно полуфинала Лиге шампиона. Са незаинтересованим Јајом Туреом који за 61 минут није добио дуел нити припретио из даљине својом чувеном десницом и до финиша прилично неубедљивим Серхијом Агуером који поново није шутнуо у оквир гола (!?) састав Мануела Пелегринија није могао да буде конурентан. Покушао је да се мало раздрма увођењем Стерлинга и Ихенача, али је Реал држао госте далеко од гола, иако се мора признати да су планови тима са Етихада значајно поремећени већ у десетом минуту кад је због повреде ван терена морао Венсан Компани.

Извор: Мондо.рс/Моззартспорт.рс

Коментари / 0

Оставите коментар