Министарство због најезде мишева "запослило" мачка

Британско Министарство спољних послова ангажовало је мачка Палмерстона у борби против све веће популације мишева која је у овој британској институцији нашла свој дом.

Свијет 13.04.2016 | 12:40
Министарство због најезде мишева "запослило" мачка

Одликован за "шефа мишева", двогодишњи Палмерстон ће живјети на једној од најпознатијих адреса међу британским дипломатама и министрима.

"Палмерстон је најновији члан у дипломатској служби њеног величанства и у улози шефа мишева помоћи ће нашим контролорима штеточина у сузбијању мишева у нашој згради у Улици Кинг Цхарлес", наводи се у саопштењу Министарства.

Како преносе британски медији, краткодлаки мачак донедавно је мршав лутао улицама Лондона. Није био чипован, тако да се претходним власницима није могло ући у траг.

"Веома је самоувјерена мачка која воли бити с људима", казала је Линдсеy Qуинлан, директорица организације за добробит паса и мачака Баттеррсеа, која је спасила Палмерстона.

Борба против мишева је дугогодишњи проблем институција у Великој Британији. Британски Парламент раније је тражио додатно анагажовање мачака, како би ријешио проблем велике популације непожељних глодара.

Британски премијер Давид Цамерон је у своју резиденцију 2011. увео мачку по имену Ларрy, након што су двије телевизијске екипе усликале пацова како несметано шета испред чувених црних врата у Доwнинг Стреету. Ларрy такође има свој неофицијални профил на Тwиттеру који прати 47.500 корисника те друштвене мреже.

Мачке су присутне у познатој улици још од двадесетих година прошлог вијека. Неке су чак биле и одликоване титулом владиног "ловца на мишеве" и стављене на државни платни списак.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

уг

13.04.2016 12:27

А заштита животиња ? Да је гдје друго одмах би дигли халабуку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАШТИТА

13.04.2016 13:06

КАДА МАЧКА НЕМА СНСД-овци коло воде! пошто мачак да чува БУЏЕТ РС.

ОДГОВОРИТЕ