Србац: Старица поклонила имовину

Општинска управа у Српцу и овдашњи Центар за социјални рад трајно су ријешили бригу о 86-годишњој самохраној старици Милени Ристић из Разбоја. 

Република Српска 04.05.2016 | 18:40
Србац: Старица поклонила имовину

Када је схватила да је немоћна и да од сродника нема никога да се о њој брине, старица је одлучила да општини поклони кућу, дворишну зграду и око шест дунума земље, а заузврат да преко Центра за социјални рад добије здравствену заштиту, социјалну помоћ и право на додатак за помоћ и његу другог лица до краја живота у износу од 290 марака.

"Бака Милена је након смрти мужа прије десет година остала сама, а у последње вријеме здравље јој је нарушено, па су се о њој повремено бринуле комшије Душанка и Милан Суручић, Миле Јокић и још неки мјештани. Нема дјеце, а остала родбина је далеко, па је изразила жељу да своје имање поклони општини у замјену за издржавање што смо прихватили, јер њени даљи сродници то нису оспоравали“, каже директор Центра за социјални рад Србац Стојан Мрђа, који је баки Милени поклонио телевизор који није имала двадесет година.

Старица је у марту била болесна, ноге су отказале и помислила је, каже, да је дошао крај. Социјални радник је смјестио у болницу и брзо се опоравила. „Седам дана провела сам у болници, а социјални радник Милан Ромић бринуо се о мени као да сам му род рођени. Посјећују ме и комшије, али највише Душанка Суручић, која ме служи као да ми је кћерка. Донесе храну, поспреми кућу, опере и разбије моју самоћу“, каже бака Милена. Додаје да јој је драго што ће сада моћи неке услуге да плати својим комшијама, што ће моћи да набави лијекове и оно што је најпотребније.

Бака је сада здравствено збринута, а ових дана фирма "Татком“ јој је поклонила пет метара огрјевног дрвета. Ускоро ће се, по ријечима социјалног радника Милана Ромића, у кућу увести и вода. Ромић мисли да је ово био добар потез општине Србац од које се очекује да бакину кућу пренесе Центру за социјални рад на трајно коришћење и која би служила за будуће збрињавање социјално угрожених породица.

„Да наше куће у селу нису тако близу једна другој, бака Милена сигурно не би доживјела ову старост. Не можемо је пустити да се пати, нарочито у последње двије године када није имала снаге да спрема по кући и ван ње“, каже комшиница Душанка Суручић.

Она додаје да је велика ствар што ће јој се увести вода у кућу и што је добила телевизор који ће јој бити као нови члан породице. Поклањање имовине ради обезбјеђења сигурне старости, на шта се одлучила бака Милена Ристић из Разбоја, први је примјер оваквог начина рјешавања проблема социјално угрожених лица у србачкој општини.

БН телевизија(С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кики

04.05.2016 20:18

Е залости моја,баба опљцкат це они тебе до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

04.05.2016 20:50

Добит ће 2-3 мјесеца,па онда тражи питај док не умреш. Није ово наше друштво за Цивилизирани живот,ово је само једна ПЉАЧКАШКА СЕКТА,Секта која пљаћка властити народ,и износи и краде све што се ОПЉАЧКАТИ МОЖЕ. Бако-Госпођо!!Ово пишем из властититог искуства Могу Роман да напишем. Нај сретнији би био да овога Система нестане!.у Административном смислу а Властодржаца у Физичком.Нигдје на кугли ЗЕМАЉСКОЈ Оволике пљачке и зла нема.

Name

Сусједа

05.05.2016 19:49

Е Моја Милена бас да видимо колико це дуго да бриину о теби.Гадно је то кад цовјек доцека овако несто.А гадан је и зивот кад немас своју дјецу да брино о теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Разбој бб

18.08.2016 12:33

Мени је јако зао Милене.Дала је своју куцу и земљу у замјену за то да се соц.из Српца брине о њој.Висили су код ње сваки дан док није папир потписала а послије баба ко те шиша.Нема у куци ни воде а обецали су и то урадити па ниста.Да није комсија цркла би и од зедји и од глади.Јадна она ко ју на то наговори да им да своје имање.Њу негледају а некима се у селу граде куце..ово је велика туга,јад,биједа и срамота.Ал ста да се ради кад нам је дрзава таква а опстина нула.

ОДГОВОРИТЕ