Дабовић: Ван памети је да не одемо у Рио!

Једна од најбољих српских кошаркашица у шали каже да ће "побити све у ФИБА", ако суспендују Србију са Олимпијских игара.

Кошарка 04.05.2016 | 22:20
Дабовић: Ван памети је да не одемо у Рио!

Капитен репрезентације Србије Милица Дабовић поносна је што је део екипе која је летос постала првак Европе и обећава да ће дати све од себе да и на Олимпијским играма остваре што бољи резултат.

"Довољно је што смо тамо, сама помисао на наступ, поготово мени као капитену. Поносна сам што сам део те приче и генерације која ће остати запамћена. Даћемо све од себе, борићемо се, па ко зна, можда и Америка може да се победи", рекла је Дабовић.

Милица Дабовић је заједно са Дајаном Бутулијом и селекторком Марином Маљковић у Лиону угостила групу српских медија који су посетили Француску.

После сукоба ФИБА и Евролиге око организације клупских такмичења, појавила се могућност да Србија буде суспендована, па и да не игра на ОИ у Рио де Жанеиру.

"Није ми то ни пало на памет. Побићу све тамо у ФИБА", рекла је уз осмех.

"Ван сваке памети ми је да не одемо тамо, нисам се ни у једном тренутку уплашила да нећу отићи у Рио".

Према речима Милице Дабовић, Олимпијске игре су нови почетак.

"Имамо терет. Нормално је што смо се (после европске титуле) подигле на небо, али треба да се спустимо на земљу".

Како је рекла, срећна је због тога што је неколико година провела у Лиону, али сада жели да се врати у Србију.

"Једва чекам репрезентацију и да се вратим кући. Што сам старија, хвата ме већа носталгија. Опуштајуће је у репрезентацији, милина је радити са пријатељима", казала је Милица Дабовић.

"Сезона је била јако тешка, француска лига је једна од јачих у Европи. Олакшавајућа околност је то што је овде 'мала Србија'. Много је лакше од када је дошла Дајана, него на почетку. Што се тиче резултата, могло је боље, али било је тешко са цурама које немају жељу за победом попут нас. Ја се са своје 34 године бацам по терену, а оне гледају како лопта пролази поред њих. Код нас цуре 'гину' и то нас је довело до златне медаље", завршила је српска ветеранка.

Коментари / 0

Оставите коментар