Dabović: Van pameti je da ne odemo u Rio!

Jedna od najboljih srpskih košarkašica u šali kaže da će "pobiti sve u FIBA", ako suspenduju Srbiju sa Olimpijskih igara.

Košarka 04.05.2016 | 22:20
Dabović: Van pameti je da ne odemo u Rio!

Kapiten reprezentacije Srbije Milica Dabović ponosna je što je deo ekipe koja je letos postala prvak Evrope i obećava da će dati sve od sebe da i na Olimpijskim igrama ostvare što bolji rezultat.

"Dovoljno je što smo tamo, sama pomisao na nastup, pogotovo meni kao kapitenu. Ponosna sam što sam deo te priče i generacije koja će ostati zapamćena. Daćemo sve od sebe, borićemo se, pa ko zna, možda i Amerika može da se pobedi", rekla je Dabović.

Milica Dabović je zajedno sa Dajanom Butulijom i selektorkom Marinom Maljković u Lionu ugostila grupu srpskih medija koji su posetili Francusku.

Posle sukoba FIBA i Evrolige oko organizacije klupskih takmičenja, pojavila se mogućnost da Srbija bude suspendovana, pa i da ne igra na OI u Rio de Žaneiru.

"Nije mi to ni palo na pamet. Pobiću sve tamo u FIBA", rekla je uz osmeh.

"Van svake pameti mi je da ne odemo tamo, nisam se ni u jednom trenutku uplašila da neću otići u Rio".

Prema rečima Milice Dabović, Olimpijske igre su novi početak.

"Imamo teret. Normalno je što smo se (posle evropske titule) podigle na nebo, ali treba da se spustimo na zemlju".

Kako je rekla, srećna je zbog toga što je nekoliko godina provela u Lionu, ali sada želi da se vrati u Srbiju.

"Jedva čekam reprezentaciju i da se vratim kući. Što sam starija, hvata me veća nostalgija. Opuštajuće je u reprezentaciji, milina je raditi sa prijateljima", kazala je Milica Dabović.

"Sezona je bila jako teška, francuska liga je jedna od jačih u Evropi. Olakšavajuća okolnost je to što je ovde 'mala Srbija'. Mnogo je lakše od kada je došla Dajana, nego na početku. Što se tiče rezultata, moglo je bolje, ali bilo je teško sa curama koje nemaju želju za pobedom poput nas. Ja se sa svoje 34 godine bacam po terenu, a one gledaju kako lopta prolazi pored njih. Kod nas cure 'ginu' i to nas je dovelo do zlatne medalje", završila je srpska veteranka.

Komentari / 0

Ostavite komentar