Симеоне: Судбино, води нас до титуле!

Тренер Атлетика каже да му није важно са ким ће се састати у финалу Лиге шампиона. "Одбрањени пенал нас је вратио у живот".

Фудбал 04.05.2016 | 20:00
Симеоне: Судбино, води нас до титуле!

Два финала и једно четвртфинале Лиге шампиона за три године.

Дијего Симеоне је са ограниченим финансијским ресурсима остварио сјајне резултате (мада игром коју форсира сигурно није задовољио фудбалске пуританце) и сада жели да уз помоћ више силе коначно доведе Атлетико до континенталног трона.

"Није ми важно са ким ћемо се састати у финалу, али се надам да ће судбина овог пута бити на нашој страни", рекао је Симеоне на Алијанц арени, после елиминације Бајерна (1:0, 1:2).

Његов тим је у финалу 2014. водио против Реала до трећег минута судијске надокнаде, а онда изгубио у продужецима. Пролетос је испао од градског ривала голом примљеним у 88. минуту.

Ако Реал у среду увече победи Манчестер сити (први меч 0:0), Атлетико ће 28. маја у Милану имати истог противника као у Лисабону две године раније.

Али, Симеоне каже да неће тражити "освету".

"У животу нема освете. Има само нових прилика".

Аргентински тренер истакао је да је поносан на статус који је последњих година изградио његов клуб.

"Показали смо да у континуитету можемо да побеђујемо најбоље на свету, прво Барселону, сада Бајерн. Мислим да смо у 180 минута игре са Бајерном приказали три године нашег рада. Наравно, њихов промашен пенал у првом полувремену нас је вратио у живот", признао је Симеоне и одао признање противнику.

"Играли су невероватно добро и у високом ритму, био сам заљубљен у њихову игру... Али, издржали смо притисак и победили. Невероватно је шта смо урадили. Последњи минути утакмице су били као у филму".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар