Simeone: Sudbino, vodi nas do titule!

Trener Atletika kaže da mu nije važno sa kim će se sastati u finalu Lige šampiona. "Odbranjeni penal nas je vratio u život".

Fudbal 04.05.2016 | 20:00
Simeone: Sudbino, vodi nas do titule!

Dva finala i jedno četvrtfinale Lige šampiona za tri godine.

Dijego Simeone je sa ograničenim finansijskim resursima ostvario sjajne rezultate (mada igrom koju forsira sigurno nije zadovoljio fudbalske puritance) i sada želi da uz pomoć više sile konačno dovede Atletiko do kontinentalnog trona.

"Nije mi važno sa kim ćemo se sastati u finalu, ali se nadam da će sudbina ovog puta biti na našoj strani", rekao je Simeone na Alijanc areni, posle eliminacije Bajerna (1:0, 1:2).

Njegov tim je u finalu 2014. vodio protiv Reala do trećeg minuta sudijske nadoknade, a onda izgubio u produžecima. Proletos je ispao od gradskog rivala golom primljenim u 88. minutu.

Ako Real u sredu uveče pobedi Mančester siti (prvi meč 0:0), Atletiko će 28. maja u Milanu imati istog protivnika kao u Lisabonu dve godine ranije.

Ali, Simeone kaže da neće tražiti "osvetu".

"U životu nema osvete. Ima samo novih prilika".

Argentinski trener istakao je da je ponosan na status koji je poslednjih godina izgradio njegov klub.

"Pokazali smo da u kontinuitetu možemo da pobeđujemo najbolje na svetu, prvo Barselonu, sada Bajern. Mislim da smo u 180 minuta igre sa Bajernom prikazali tri godine našeg rada. Naravno, njihov promašen penal u prvom poluvremenu nas je vratio u život", priznao je Simeone i odao priznanje protivniku.

"Igrali su neverovatno dobro i u visokom ritmu, bio sam zaljubljen u njihovu igru... Ali, izdržali smo pritisak i pobedili. Neverovatno je šta smo uradili. Poslednji minuti utakmice su bili kao u filmu".

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar