Звезда и Партизан: Мораћемо с косовским клубовима!

Челници два највећа српска клуба признају да неће имати много избора ако их жреб у будућности споји да играју са неким клубом са Косова.

Фудбал 04.05.2016 | 23:00
Звезда и Партизан: Мораћемо с косовским клубовима!

Косово је примељно у УЕФА, упркос дугогодишњем противљену Фудбалског савеза Србије. На Конгресу у Будимпешти, противно Статуту, Косово је постало 55. чланица УЕФА.

То значи да ће фудбалска репрезентација Косова моћи врло брзо да учествује у свим такмичењима под окриљем Европске куће фудбала, као и тамошњи клубови.

То неминовно значи и да ће у будућности моћи да одмере снаге и са клубовима из Србије.

Вршилац дужности генералног секретара УЕФА Теодор Теодоридис рекао је да ће се та организација трудити да се Србија и Косово међусобно не састају у међународним утакмицама.

"Нажалост, често имамо ту праксу, што је веома видљиво посебно у репрезентативним такмичењима, као што је пример Русије и Украјине да се међусобно не састају, или Азербејџана и Јерменије. Када буде било неопходно да се донесе таква одлука, релевантан одбор ће исто предложити и за Србију и Косово", изјавио је Теодородис по пријему Косова у УЕФА.

Челници два највећа српска клуба, Црвене звезде и Партизана, Светозар Мијаиловић и Иван Ћурковић, оцењују да у случају да буду жребани у европским такмичењима против неког клуба са Косова, неће имати баш много избора.

"Када се не поштује статут једне организације онда је тешко било шта коментарисати и причати о томе шта би могло да се очекује. Ми нисмо у ситуацији да идемо контра одлуке жреба уколико би нам намерио клуб са Косова јер бисмо се у том случају нашли под санкцијама УЕФА", изјавио је за "Вечерње новости" председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

И први човек Партизана Иван Ћурковић дели његово мишљење.

"Очигледно је да се ради о политичко-спортској одлуци коју смо дуги низ година успевали да избегнемо. Када су у питању наши евентуални мечеви у Европи против косовских клубова остаје да препустимо времену да каже своје. Апсурдно би било да кажемо да ћемо ићи против УЕФА или ФИФА", истакао је Ћурковић.

Извор: Мондо.рс

Фото: Смедиа.рс

Коментари / 0

Оставите коментар