Zvezda i Partizan: Moraćemo s kosovskim klubovima!

Čelnici dva najveća srpska kluba priznaju da neće imati mnogo izbora ako ih žreb u budućnosti spoji da igraju sa nekim klubom sa Kosova.

Fudbal 04.05.2016 | 23:00
Zvezda i Partizan: Moraćemo s kosovskim klubovima!

Kosovo je primeljno u UEFA, uprkos dugogodišnjem protivljenu Fudbalskog saveza Srbije. Na Kongresu u Budimpešti, protivno Statutu, Kosovo je postalo 55. članica UEFA.

To znači da će fudbalska reprezentacija Kosova moći vrlo brzo da učestvuje u svim takmičenjima pod okriljem Evropske kuće fudbala, kao i tamošnji klubovi.

To neminovno znači i da će u budućnosti moći da odmere snage i sa klubovima iz Srbije.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara UEFA Teodor Teodoridis rekao je da će se ta organizacija truditi da se Srbija i Kosovo međusobno ne sastaju u međunarodnim utakmicama.

"Nažalost, često imamo tu praksu, što je veoma vidljivo posebno u reprezentativnim takmičenjima, kao što je primer Rusije i Ukrajine da se međusobno ne sastaju, ili Azerbejdžana i Jermenije. Kada bude bilo neophodno da se donese takva odluka, relevantan odbor će isto predložiti i za Srbiju i Kosovo", izjavio je Teodorodis po prijemu Kosova u UEFA.

Čelnici dva najveća srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana, Svetozar Mijailović i Ivan Ćurković, ocenjuju da u slučaju da budu žrebani u evropskim takmičenjima protiv nekog kluba sa Kosova, neće imati baš mnogo izbora.

"Kada se ne poštuje statut jedne organizacije onda je teško bilo šta komentarisati i pričati o tome šta bi moglo da se očekuje. Mi nismo u situaciji da idemo kontra odluke žreba ukoliko bi nam namerio klub sa Kosova jer bismo se u tom slučaju našli pod sankcijama UEFA", izjavio je za "Večernje novosti" predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

I prvi čovek Partizana Ivan Ćurković deli njegovo mišljenje.

"Očigledno je da se radi o političko-sportskoj odluci koju smo dugi niz godina uspevali da izbegnemo. Kada su u pitanju naši eventualni mečevi u Evropi protiv kosovskih klubova ostaje da prepustimo vremenu da kaže svoje. Apsurdno bi bilo da kažemo da ćemo ići protiv UEFA ili FIFA", istakao je Ćurković.

Izvor: Mondo.rs

Foto: Smedia.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar