"СБ да се изјасни да ли важи Резолуција 1244"

Још једном се показало да за Србију важе неки преседани, изјавио је министар рада и борачких питања Александар Вулин због прихватања Космета у чланство УЕФА и додао да очекује од Савета безбедности УН да се огласи и каже да ли је Резолуција о Косову и даље на снази.

Србија 04.05.2016 | 14:20
"СБ да се изјасни да ли важи Резолуција 1244"

Вулин је Тањугу рекао да ће последице уласка Косова у међународну фудбалску организацију бити несагледиве и да је само питање када ће се неко други позвати на тај преседан и кршење статута организације, која је сама тај статут донела, а не поштује га.

"Држава Србија ће наставити да се бори и неће посматрати скрштених руку", рекао је Вулин и најавио:

"Ићи ћемо на суд у Лозани, ићи ћемо где год можемо да се боримо, првенствено за заштиту права и међународног права".

"Савет безбедности би морао да се огласи и да каже да ли Резолуција 1244 још увек постоји", сматра Вулин.

"Ако постоји, онда ово није могуће, а ако не постоји, онда би било добро да нам се то каже", поручио је он.

Вулин очекује од СБ да се у најскоријем року изјасни и каже да ли је његов мандат прекршен и да ли ће се борити за очување свог мандата и понавља да ће се Србија борити за очување свог суверенитета и интегритета, али и очување међународног права.

На питање да ли је Србија, "поражена" на фудбласком плану, добила на пољу забаве, имајући у виду одлуку организатора Евросонга да забрани заставу Косова током овог музичког такмичења, Вулин каже да је то само питање поштовање међународног права.

"Када се поштује међународно право, оно штити све. Кад год се праве преседани, не може се рећи када ће то престати," објаснио је Вулин.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зворник

04.05.2016 13:02

Ма пјевај ти борбене мој јаране сто је било било је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

04.05.2016 14:38

Не мозете Косово побиједит вјешај те се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

04.05.2016 15:53

Пријатељска утакмица косово је србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

04.05.2016 19:04

Господине Вулин бавите ли се Ви политиком?? Па и птицама је познато да је Србија сисла са колосијека УН и одступила од резолуције 1244. На то је упозоравао Костуница претходну владу,кад је прихватила Еулекс.Тако да је са УНа све пребацено на ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ