"SB da se izjasni da li važi Rezolucija 1244"

Još jednom se pokazalo da za Srbiju važe neki presedani, izjavio je ministar rada i boračkih pitanja Aleksandar Vulin zbog prihvatanja Kosmeta u članstvo UEFA i dodao da očekuje od Saveta bezbednosti UN da se oglasi i kaže da li je Rezolucija o Kosovu i dalje na snazi.

Srbija 04.05.2016 | 14:20
"SB da se izjasni da li važi Rezolucija 1244"

Vulin je Tanjugu rekao da će posledice ulaska Kosova u međunarodnu fudbalsku organizaciju biti nesagledive i da je samo pitanje kada će se neko drugi pozvati na taj presedan i kršenje statuta organizacije, koja je sama taj statut donela, a ne poštuje ga.

"Država Srbija će nastaviti da se bori i neće posmatrati skrštenih ruku", rekao je Vulin i najavio:

"Ići ćemo na sud u Lozani, ići ćemo gde god možemo da se borimo, prvenstveno za zaštitu prava i međunarodnog prava".

"Savet bezbednosti bi morao da se oglasi i da kaže da li Rezolucija 1244 još uvek postoji", smatra Vulin.

"Ako postoji, onda ovo nije moguće, a ako ne postoji, onda bi bilo dobro da nam se to kaže", poručio je on.

Vulin očekuje od SB da se u najskorijem roku izjasni i kaže da li je njegov mandat prekršen i da li će se boriti za očuvanje svog mandata i ponavlja da će se Srbija boriti za očuvanje svog suvereniteta i integriteta, ali i očuvanje međunarodnog prava.

Na pitanje da li je Srbija, "poražena" na fudblaskom planu, dobila na polju zabave, imajući u vidu odluku organizatora Evrosonga da zabrani zastavu Kosova tokom ovog muzičkog takmičenja, Vulin kaže da je to samo pitanje poštovanje međunarodnog prava.

"Kada se poštuje međunarodno pravo, ono štiti sve. Kad god se prave presedani, ne može se reći kada će to prestati," objasnio je Vulin.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zvornik

04.05.2016 13:02

Ma pjevaj ti borbene moj jarane sto je bilo bilo je

ODGOVORITE
Name

Ako

04.05.2016 14:38

Ne mozete Kosovo pobijedit vješaj te se.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

04.05.2016 15:53

Prijateljska utakmica kosovo je srbija

ODGOVORITE
Name

rodjo

04.05.2016 19:04

Gospodine Vulin bavite li se Vi politikom?? Pa i pticama je poznato da je Srbija sisla sa kolosijeka UN i odstupila od rezolucije 1244. Na to je upozoravao Kostunica prethodnu vladu,kad je prihvatila Euleks.Tako da je sa UNa sve prebaceno na EU.

ODGOVORITE