Ранијери: Вјеровао сам, али не вјерујем шта смо успјели!

Тренер Лестера истакао да је поносан на играче и на све у клубу због освајања титуле у Премијер лиги, али и додао да је веровао да ће се у каријери једном докопати великог трофеја.

Фудбал 04.05.2016 | 22:40
Ранијери: Вјеровао сам, али не вјерујем шта смо успјели!

Лестер је направио нешто о чему је мало ко сањао. Освојио је титулу у Премијер лиги, прву у 132 године дугој историји клуба.

Клаудио Ранијери, менаџер Лестера рекао је да је поносан на све после великог успеха .

"Поносан сам. Играчи су били фантастични. Њихова концентрација, одлучност и тимски дух нам је ово омогућио. Заслужили смо да будемо шампиони. Срећан сам због играча, председника и свих запослених у клубу, али и због целе заједнице града Лестера и наших навијача", рекао је Ранијери, чији је клуб конкурент Тотенхем "погурао" до титуле након што је испустио два гола предности и одиграо 2:2 са градским ривалом Челсијем на Стамфорд бриџу.

Италијански тренер осим што је направио чудо са Лестером освојио је најдражи и најважнији трофеј у каријери. Он је освајао купове, али до сада није није освајао шампионате.

"Имам 64 године, борим се дуго и увек сам остајао позитиван. Одувек сам веровао да ћу на крају успети негде да освојим титулу. Ја сам исти онај човек који је отпуштен из Грчке репрезентације, можда је неко заборавио на тај део моје каријере. Верујем да се од тада нисам променио".

Кладионичари су пре почетка сезоне давали Лестеру шансе да освоји титулу 5.000:1.

"Нисам ово очекивао када сам дошао у клуб. Ја сам прагматичан човек, желим да побеђујем из утакмице у утакмицу и да помогнем мојим играчима да напредују. Никада нисам размишљао где ће нас то довести", додао је 64-годишњи италијански тренер.

Он је нагласио да ће и наредне године остати на клупи Лестера, али и нагласио да је немогуће направити нешто слично.

"Сигурно остајем у Лестеру, али знам да је овакву сезону немогуће поновити. Следеће сезоне ћемо покушати да се боримо за десето место, надам се. Морамо да наставимо да растемо и напредујемо. Још увек не можемо да поверујемо колики смо успех остварили", закључио је италијански стручњак.

Ранијери је постао осми тренер који је освојио Премијер лигу, а Лестер 24. екипа којој је то пошло за руком.

Коментари / 0

Оставите коментар