Ranijeri: Vjerovao sam, ali ne vjerujem šta smo uspjeli!

Trener Lestera istakao da je ponosan na igrače i na sve u klubu zbog osvajanja titule u Premijer ligi, ali i dodao da je verovao da će se u karijeri jednom dokopati velikog trofeja.

Fudbal 04.05.2016 | 22:40
Ranijeri: Vjerovao sam, ali ne vjerujem šta smo uspjeli!

Lester je napravio nešto o čemu je malo ko sanjao. Osvojio je titulu u Premijer ligi, prvu u 132 godine dugoj istoriji kluba.

Klaudio Ranijeri, menadžer Lestera rekao je da je ponosan na sve posle velikog uspeha .

"Ponosan sam. Igrači su bili fantastični. Njihova koncentracija, odlučnost i timski duh nam je ovo omogućio. Zaslužili smo da budemo šampioni. Srećan sam zbog igrača, predsednika i svih zaposlenih u klubu, ali i zbog cele zajednice grada Lestera i naših navijača", rekao je Ranijeri, čiji je klub konkurent Totenhem "pogurao" do titule nakon što je ispustio dva gola prednosti i odigrao 2:2 sa gradskim rivalom Čelsijem na Stamford bridžu.

Italijanski trener osim što je napravio čudo sa Lesterom osvojio je najdraži i najvažniji trofej u karijeri. On je osvajao kupove, ali do sada nije nije osvajao šampionate.

"Imam 64 godine, borim se dugo i uvek sam ostajao pozitivan. Oduvek sam verovao da ću na kraju uspeti negde da osvojim titulu. Ja sam isti onaj čovek koji je otpušten iz Grčke reprezentacije, možda je neko zaboravio na taj deo moje karijere. Verujem da se od tada nisam promenio".

Kladioničari su pre početka sezone davali Lesteru šanse da osvoji titulu 5.000:1.

"Nisam ovo očekivao kada sam došao u klub. Ja sam pragmatičan čovek, želim da pobeđujem iz utakmice u utakmicu i da pomognem mojim igračima da napreduju. Nikada nisam razmišljao gde će nas to dovesti", dodao je 64-godišnji italijanski trener.

On je naglasio da će i naredne godine ostati na klupi Lestera, ali i naglasio da je nemoguće napraviti nešto slično.

"Sigurno ostajem u Lesteru, ali znam da je ovakvu sezonu nemoguće ponoviti. Sledeće sezone ćemo pokušati da se borimo za deseto mesto, nadam se. Moramo da nastavimo da rastemo i napredujemo. Još uvek ne možemo da poverujemo koliki smo uspeh ostvarili", zaključio je italijanski stručnjak.

Ranijeri je postao osmi trener koji je osvojio Premijer ligu, a Lester 24. ekipa kojoj je to pošlo za rukom.

Komentari / 0

Ostavite komentar