ЛШ: Атлетико ''игра ружно'', али је у финалу!!! Чека Реала да се освети!

Играм ружно, играм финале! А можда ћу и да га освојим... Атлетико издржао на Алијанц арени, Бајерн славио у Минхену 2:1, али Шпанци обезбедили пласман у Милано због гола у гостима!

Фудбал 03.05.2016 | 23:10
ЛШ: Атлетико ''игра ружно'', али је у финалу!!! Чека Реала да се освети!

Није битно како играш, битно је како користиш шансе. А Атлетико је у том сегементу ненадмашан. Прву, можда и једину праву, пре пенала, Мадриђани су претворили у погодак огроман као Маријен плац, где се вечерас уместо звона баварске катедрале чују звуци фламенка. Исти ће се слушати 28. маја на Пјаца Дуомо у Милану, јер је шпански тим први стигао на последњи степеник Лиге шампиона и имаће шансу да у финалу покаже да је трећа заиста срећа.

Тим Дијега Симеонеа је био више него срећан. Умешан, приде. Изгубио је „само“ 1:2, па је преко места на којима је многима скидана кожа изашао неокрњен и, без обзира на негледнљив, многи ће рећи и ружан фудбал, заказао окршај са бољим из сутрашењг реванша Реал Мадрида и Манчестер Ситија. За прилику да први пут у историји подигну највреднији пехар клупског фудбала у Европи. Онај „ушати“.

Пресудио је Антоан Гризман. Тај неухватљиви Француз. У стилу свог надимка. Галски петлић је у 54. минуту на ивициа офсајда - али ипак у реагуларној позицији - прихватио правовремени пас Фернанда Тореса, избио сам пред Мануела Нојера и извршио егзекуцију. Његов девети гол у дресу Јорганџија у Лиги шампиона, 31. ове сезоне у свим такмичењима. Најважнији сигурно. Осим ако баш у Милану опет не погоди.

Био је то тренутак одлуке, шок за Бајерн који је све до тог тренутка контролисао утакмицу. Млео ривала као да га је убацио у машину за обраду меса, повео поготком Ћабија Алонса који је трећим голом из слободних удараца у дресу минхенског гиганта потврдио да је специјалиста за прекиде, а онда имао још једну - гигантску - шансу да одмакне на „плус два“, али је Томас Милер дефинитивно израстао у једног од трагичара меча.

Латио се лопте, желео да пуца пенал који је судија Цунејт Чакир оправдано досудио пошто је Раул Хименез - трагичар код првог гола - повукао Хавија Мартинеза, али је Милер превидео да Атлетико не само што има дисциплиновану одбрану, него и фантастичног голмана. Јана Облака. Словенац се опружио, укротио ударац немачког репрезентативца и удахнуо преко потребну енергију гостима који су и пре после тога живели највише захваљујући његовим одбранама.

Додуше, јесте Облак савладан још једном, јесте га матирао до тад индиспонирани Роберт Левандовски у 74. минуту, али голман кога је Симеоне пре годину и по дана желео да отера са Калдерона, „чупао“ је лопте из углова и до крајњих граница нервирао Баварце, којима је требало превише времена да се врате у ритам после већ описаног поготка Гризмана за изједначење.

Бајерн је у завршних 15 минута притискао, јурио гол за пролаз, највише захваљујући Мануелу Нојеру, који је у 84. минуту одбранио ударац Фернанду Торесу из неоправдано досуђеног једанаестерца (претходно Мартинез оборио шпанског голгетера, али метар ван казненог простора!?), међутим, за Атлетико није ни могао да прими трећи гол. Ниједном ове сезоне није. Било би превише да је поклекао баш сад.

Као што је и Бајерну превише Пепа Гвардиоле, који ни трећу годину узастопно ништа вредно помена са Баварцима није направио, па се његов мандат на клупи славног клуба пре може третирати као фијаско него подвиг. Без обзира на Салатаре у Бундеслиги...

БАЈЕРН – АТЛЕТИКО МАДРИД 2:1 (1:0)
/Алонсо 31, Левандовски 74 - Гризман 54/

Минхен
Стадион: Алијанц арена
Гледалаца: 70.000
Судија: Цунејт Чакир (Турска)
Жути картони: Хави Мартинез (Бајерн), Хименез (Атлетико)

БАЈЕРН (4-1-4-1): Нојер – Лам, Боатенг, Мартинез, Алаба – Алонсо – Коста (од 73. Коман), Милер, Видал, Рибери – Левандовски.

АТЛЕТИКО (4-4-2): Облак – Хуанфран, Годин, Хименез, Луис – Саул, Габи, Фернандез (од 46. Караско), Коке (од 90. Савић) – Гризман (од 82. Парти), Торес.

Извор: Моззартспорт.рс

Коментари / 0

Оставите коментар