LŠ: Atletiko ''igra ružno'', ali je u finalu!!! Čeka Reala da se osveti!

Igram ružno, igram finale! A možda ću i da ga osvojim... Atletiko izdržao na Alijanc areni, Bajern slavio u Minhenu 2:1, ali Španci obezbedili plasman u Milano zbog gola u gostima!

Fudbal 03.05.2016 | 23:10
LŠ: Atletiko ''igra ružno'', ali je u finalu!!! Čeka Reala da se osveti!

Nije bitno kako igraš, bitno je kako koristiš šanse. A Atletiko je u tom segementu nenadmašan. Prvu, možda i jedinu pravu, pre penala, Madriđani su pretvorili u pogodak ogroman kao Marijen plac, gde se večeras umesto zvona bavarske katedrale čuju zvuci flamenka. Isti će se slušati 28. maja na Pjaca Duomo u Milanu, jer je španski tim prvi stigao na poslednji stepenik Lige šampiona i imaće šansu da u finalu pokaže da je treća zaista sreća.

Tim Dijega Simeonea je bio više nego srećan. Umešan, pride. Izgubio je „samo“ 1:2, pa je preko mesta na kojima je mnogima skidana koža izašao neokrnjen i, bez obzira na neglednljiv, mnogi će reći i ružan fudbal, zakazao okršaj sa boljim iz sutrašenjg revanša Real Madrida i Mančester Sitija. Za priliku da prvi put u istoriji podignu najvredniji pehar klupskog fudbala u Evropi. Onaj „ušati“.

Presudio je Antoan Grizman. Taj neuhvatljivi Francuz. U stilu svog nadimka. Galski petlić je u 54. minutu na ivicia ofsajda - ali ipak u reagularnoj poziciji - prihvatio pravovremeni pas Fernanda Toresa, izbio sam pred Manuela Nojera i izvršio egzekuciju. Njegov deveti gol u dresu Jorgandžija u Ligi šampiona, 31. ove sezone u svim takmičenjima. Najvažniji sigurno. Osim ako baš u Milanu opet ne pogodi.

Bio je to trenutak odluke, šok za Bajern koji je sve do tog trenutka kontrolisao utakmicu. Mleo rivala kao da ga je ubacio u mašinu za obradu mesa, poveo pogotkom Ćabija Alonsa koji je trećim golom iz slobodnih udaraca u dresu minhenskog giganta potvrdio da je specijalista za prekide, a onda imao još jednu - gigantsku - šansu da odmakne na „plus dva“, ali je Tomas Miler definitivno izrastao u jednog od tragičara meča.

Latio se lopte, želeo da puca penal koji je sudija Cunejt Čakir opravdano dosudio pošto je Raul Himenez - tragičar kod prvog gola - povukao Havija Martineza, ali je Miler prevideo da Atletiko ne samo što ima disciplinovanu odbranu, nego i fantastičnog golmana. Jana Oblaka. Slovenac se opružio, ukrotio udarac nemačkog reprezentativca i udahnuo preko potrebnu energiju gostima koji su i pre posle toga živeli najviše zahvaljujući njegovim odbranama.

Doduše, jeste Oblak savladan još jednom, jeste ga matirao do tad indisponirani Robert Levandovski u 74. minutu, ali golman koga je Simeone pre godinu i po dana želeo da otera sa Kalderona, „čupao“ je lopte iz uglova i do krajnjih granica nervirao Bavarce, kojima je trebalo previše vremena da se vrate u ritam posle već opisanog pogotka Grizmana za izjednačenje.

Bajern je u završnih 15 minuta pritiskao, jurio gol za prolaz, najviše zahvaljujući Manuelu Nojeru, koji je u 84. minutu odbranio udarac Fernandu Toresu iz neopravdano dosuđenog jedanaesterca (prethodno Martinez oborio španskog golgetera, ali metar van kaznenog prostora!?), međutim, za Atletiko nije ni mogao da primi treći gol. Nijednom ove sezone nije. Bilo bi previše da je poklekao baš sad.

Kao što je i Bajernu previše Pepa Gvardiole, koji ni treću godinu uzastopno ništa vredno pomena sa Bavarcima nije napravio, pa se njegov mandat na klupi slavnog kluba pre može tretirati kao fijasko nego podvig. Bez obzira na Salatare u Bundesligi...

BAJERN – ATLETIKO MADRID 2:1 (1:0)
/Alonso 31, Levandovski 74 - Grizman 54/

Minhen
Stadion: Alijanc arena
Gledalaca: 70.000
Sudija: Cunejt Čakir (Turska)
Žuti kartoni: Havi Martinez (Bajern), Himenez (Atletiko)

BAJERN (4-1-4-1): Nojer – Lam, Boateng, Martinez, Alaba – Alonso – Kosta (od 73. Koman), Miler, Vidal, Riberi – Levandovski.

ATLETIKO (4-4-2): Oblak – Huanfran, Godin, Himenez, Luis – Saul, Gabi, Fernandez (od 46. Karasko), Koke (od 90. Savić) – Grizman (od 82. Parti), Tores.

Izvor: Mozzartsport.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar