Хидинк: Ранијери ме је звао, глас му је дрхтао...!

Први позив који је Гус Хидинк добио након утакмице са Тотенхемом био је из Рима. Са друге стране везе био је Клаудио Ранијери...

Фудбал 04.05.2016 | 10:00
Хидинк: Ранијери ме је звао, глас му је дрхтао...!

Оно што није успео за четири сезоне у Челсију, успео је у првој у Лестер. Клаудио Ранијери освојио је своју прву титулу у тренерској каријери, а исто тако подарио "маленом" Лестеру прву шампионску титулу у Премијер лиги чиме је једна од најзанимљивијих прича ове сезоне окончана срећно.

Фудбалери Челсија нису добро отворили утакмицу, због лоше игре у одбрани на полувремену су губили 2:0, али су у наставку заиграли далеко озбиљније и са два гола у мрежи дозволили су фудбалерима Лестера да славе као никада пре.

У једној напетој утакмици коју су обележили и инциденти на терену (Тотенхем добио чак 9 жутих картона), на крају се највише радовао тим који и није био на терену.

"Лисице" су се окупиле у дому Џејмија Вардија да заједно погледају утакмицу, док је Клаудио Ранијери за то време, како је он рекао, одлетео у Рим како би ручао са својом мајком. Међутим, и он је крајичком ока пратио, бар резултат.

То је открио и Гус Хидинк...

"Ранијери ме је већ звао и захвалио ми се на нашој сјајној игри у другом полувремену", казао је холандски стручњак, и наставио...

"Глас му је дрхтао, не знам да ли је плакао... Човек ми се захвалио бар пет пута".

Очекивано, нервозе и емоција било је и на "Стамфорд бриџу" где је Тотенхем бурно реаговао када је схватио да остаје без титуле. Хидинк им то није узео за зло, а Покетино и Кејн су такође честитали Лестеру освојену титулу.

"Свака част Ранијерију и његовим играчима... Ми смо наравно разочарани, али морамо бити поносни на сезону коју смо имали", поручио је Маурисио Покетино.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар