Конзул: Пожар у цркви није подметнут

Званично је потврђено да пожар у којем је изгорела Саборна црква Светог Саве у Њујорку није подметнут, каже за РТС конзул Србије у Њујорку Мирјана Живковић.

Свијет 03.05.2016 | 21:05
Конзул: Пожар у цркви није подметнут

Живковић је рекла да је посредством Амбасаде Републике Србије у Вашингтону упућена нота Стејт департменту са захтевом да се сви резултати истраге узрока ставе на увид Конзулату.

 

"Очекујемо да то буде одмах по завршетку истраге", додала је Живковићева за РТС.

Према њеним речима, још је рано да би се говорило о конкретним резултатима истраге.

"Немамо још никаквих индикација у ком правцу иде истрага и да ли се сумња на терористички акт или било шта што би биле чудне околности. У овом моменту немамо званични извештај", истакла је Живковићева.

Живковићева је додала да се српска заједница у Њујорку већ покренула и да је дан после пожара стигло хиљаде мејлова различитих иницијатива.

"После једне велике неверице и велике тишине заједница је одреаговала на најбољи могући начин и сада сви размишљамо позитивно без обзира на ужасну ситуацију", навела је генерални конзул.

Живковићева је навела да сви имају позитиван став да се црква мора и треба обновити и да ће све бити учињено да се то у што скоријој будућности и деси.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

лијан

03.05.2016 19:32

Одкуд те небулозне изјеве ове неспособне господје конзул!?па истрага није како треба но поцела,она изјављује оно сто другим одговара!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лијан

03.05.2016 20:17

Пожар у којем је на Ускрс изгорела Саборна црква Светог Саве у Њујорку, изазвале су неугашене свеће, каже комесар њујоршке ватрогасне службе Данијел Нигро.

Name

ре лијан

05.05.2016 05:51

Ово је званицна изјава неког ко тамо негде некога заступа.Да ли је истина или није,то цемо сазнати након неколико година,као и све друго. Обицно несто званицно и несто истинито имају и несто разлицито.

Name

Кумиц

03.05.2016 19:39

Садби се требало извинити због глупих коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гогиц г

04.05.2016 04:58

Вредјамо друге засто? Просли су избори будимо Фер па се извинимо:

Name

МФ

04.05.2016 05:50

У то сто конзул изјављује није тацно то је немогуце да цетири српске светиње изгоре бас на УСКРС хајде нмеој да се ЛАЗЕМО то је толико провидно лако би то оцијенило и петогодисње дијете

ОДГОВОРИТЕ