Konzul: Požar u crkvi nije podmetnut

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku nije podmetnut, kaže za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković.

Svijet 03.05.2016 | 21:05
Konzul: Požar u crkvi nije podmetnut

Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu.

 

"Očekujemo da to bude odmah po završetku istrage", dodala je Živkovićeva za RTS.

Prema njenim rečima, još je rano da bi se govorilo o konkretnim rezultatima istrage.

"Nemamo još nikakvih indikacija u kom pravcu ide istraga i da li se sumnja na teroristički akt ili bilo šta što bi bile čudne okolnosti. U ovom momentu nemamo zvanični izveštaj", istakla je Živkovićeva.

Živkovićeva je dodala da se srpska zajednica u Njujorku već pokrenula i da je dan posle požara stiglo hiljade mejlova različitih inicijativa.

"Posle jedne velike neverice i velike tišine zajednica je odreagovala na najbolji mogući način i sada svi razmišljamo pozitivno bez obzira na užasnu situaciju", navela je generalni konzul.

Živkovićeva je navela da svi imaju pozitivan stav da se crkva mora i treba obnoviti i da će sve biti učinjeno da se to u što skorijoj budućnosti i desi.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

lijan

03.05.2016 19:32

Odkud te nebulozne izjeve ove nesposobne gospodje konzul!?pa istraga nije kako treba no pocela,ona izjavljuje ono sto drugim odgovara!!!!!!

ODGOVORITE
Name

re lijan

03.05.2016 20:17

Požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, izazvale su neugašene sveće, kaže komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro.

Name

re lijan

05.05.2016 05:51

Ovo je zvanicna izjava nekog ko tamo negde nekoga zastupa.Da li je istina ili nije,to cemo saznati nakon nekoliko godina,kao i sve drugo. Obicno nesto zvanicno i nesto istinito imaju i nesto razlicito.

Name

Kumic

03.05.2016 19:39

Sadbi se trebalo izviniti zbog glupih komentara

ODGOVORITE
Name

Gogic g

04.05.2016 04:58

Vredjamo druge zasto? Prosli su izbori budimo Fer pa se izvinimo:

Name

MF

04.05.2016 05:50

U to sto konzul izjavljuje nije tacno to je nemoguce da cetiri srpske svetinje izgore bas na USKRS hajde nmeoj da se LAZEMO to je toliko providno lako bi to ocijenilo i petogodisnje dijete

ODGOVORITE