О смјени начелника финансија 11. маја

Политичка препуцавања у Бијељини не престају. Већ 11. маја одборници у локалном парламенту ће одлучивати о смјени једног од кључних људи из кабинета градоначелника Мићића. Иницијативу за разрјешење начелника Одјељења за финансије Милорада Софренића потписало је 11 одборника, рекао је за БН ТВ предсједник локалног парламента Драган Ђурђевић, након данашњег међустраначког састанка у Градској управи.

Република Српска 03.05.2016 | 18:42
О смјени начелника финансија 11. маја

Да ли је скупштинска већина предвођена СДС-ом у Бијељини стабилна? Одговор слиједи након скупштинског засједања 11. маја. Тада ће се одлучивати о иницијативи за разрјешење начелника Софренића – шефа градског сефа. За сада су, бар по ријечима предсједника локалног парламента,снаге власти и опозиције једнаке.

"Тренутно су те снаге 14:14. Отприлике, три одборника ће у наредном периоду да одлуче ко има скупштинску већину", каже Ђурђевић за БН ТВ.

Мишљење градоначелника Мићића о иницијативи за сада је изостало. Међутим, Ђурђевић подвлачи да исто - није обавезујуће. За изгласавање смјене Софренића потребна је подршка 16 од 31 одборника, додаје он наводећи неке од разлога за иницијативу.

"Непоштовање наредбе о плаћању и неисправљање грешака које су уочене од интерне ревизије у извјештају из новембра 2015. године. Ова градска управа има обавезе из 2014. године. Постоје политичке партије, добављачи итд. којима нису плаћане обавезе, а већ смо скоро на половини 2016. године."

За сада је оставку поднио и без фотеље остао члан скупштинске комисије за избор и именовања Јусуф Трбић. Ђурђевић за БН ТВ каже да оставку понудити неће. Не искључује могућност да ће се оставка тражити и о њој у парламенту града расправљати.

(БН телевизија)